promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Balatonon is terjed az albán fagyiátverés, csak fizetés után tudod meg ha baj van

A Balatonon is terjed az albán fagyiátverés, csak fizetés után tudod meg ha baj van

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc

Rengeteg a csalódott család, mutatjuk mire kell figyelni. 

Beköszöntött a nyári meleg: berobbant a kánikula és mindenki hűteni próbálja magát valahogy. A fagyizók előtt tömött sorok, a hétvégék elengedhetetlen része a családi fagyizás. Sajnos, mint minden másnak, a fagylaltnak is évről évre emelkedik az ára, így két gyermek és két szülő fogyasztása már komoly anyagi teher. De nem csak a fagyi inflációja jelenti a fő problémát, kiderült, hogy már ezzel az egyszerű, kevés alapanyaggal készülő édességgel is trükköznek és át akarnak verni, nem kevés pénzért.

Újfajta fagyi terjed a piacon, ami első ránézésre fantasztikusnak tűnik.

Éppen ezért nincs könnyű dolgunk, ha fel akarjuk ismerni a gagyit: sőt, ez szinte lehetetlen. Árulkodó jelek lehetnek, ha a fagyi magasan fel van halmozva, habosítva, tehát nagy mennyiségben van a pultban, annyira, hogy esetleg még zárás után is  bőven marad belőle. Az illata kevésbé intenzív, de ezt a pult mögül ugye nem érezni, amikor pedig megkóstoljuk, akkor viszont már egyértelmű, hogy rossz minőségű fagylalttal van dolgunk. Szintén jellemző ezekre a fagylaltokra, hogy nagyon élénk színű, ez pedig a hozzáadott mesterséges anyagoknak és aromáknak köszönhető, éppen emiatt nem ajánlott a fogyasztásuk. A kézműves fagylaltok jóval visszafogottabb színűek, hasonlítanak arra, amiből készültek, illetve az is jellemző, hogy ezekből nem adnak akkora adagokat, éppen az intenzívebb íz és a tömörebb állag miatt.

Ld0inbxiiHw

A Balatonon is terjed az albán fagylalt.

Az albán fagyi porból készül és semmilyen természetes anyagot nem tartalmaz, így nem nehéz kitalálni, hogy mind az előállítása, mind a tárolása sokkal költséghatékonyabb. Ha azt hinnénk, hogy az ára alapján lebuktatja magát, akkor viszont nagyot tévedünk: semmivel nem olcsóbb, mint azok a fagylaltok, melyek hagyományos főzött eljárással készülnek. Természetesen a táblákon szemrebbenés nélkül feltüntetik a kézműves feliratot, tehát több ponton is átverésgyanús ez az eljárás.

A mai világban már a legtöbb cukrászda és fagylaltozónak van saját közösségi média oldala, ahol érdemes elolvasni a vásárlói visszajelzést, valamint azok a helyeken, akik nyitottak az ilyenre érdemes egyetlen falat kóstolót kérni, hogy eldönthessük, hogy egy vizezett, cukrozott műdesszertet, vagy igazi fagylaltot árulnak. Ne rontsa el a balatoni nyaralásunkat egy rosszul kiválasztott, ám annál drágább édesség.

@ripost.hu

Ne hagyd, hogy átverjenek a fagyizók! Így veheted észre, ha a finom, kézműves helyett, gagyi albán fagyit akarnak rád sózni. #ripost #fagyi #albánfagyi #kézművesfagyi #nyár

eredeti hang – Ripost - Ripost