promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a tökéletes rántotta titkos összetevője, ettől lesz verhetetlen és világszínvonalú

Ez a tökéletes rántotta titkos összetevője, ettől lesz verhetetlen és világszínvonalú

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Mivel dobhatjuk fel az unalmas rántottát? Elárulunk egy titkot, amitől sokkal gusztábbá válik a kedvelt reggeli étel.

A rántotta a világ legegyszerűbb ételei közé tartozik, még egy gyerek vagy egy megrögzött agglegény is probléma nélkül el tudja készíteni. Mi kell hozzá? Pár tojás felverve, és némi olaj, hogy ne ragadjon a serpenyőbe.

Természetesen a recept tovább cifrázható, ha egy kis szalámit, vagy felkarikázott kolbászt teszünk bele, máris kiadósabbá válik. És ne feledkezzünk meg a fűszerezésről sem, bors nyugodtan mehet bele, esetleg pirosparika is, és az ötleteknek csak a fantázia szabhat határt.

Ne hagyjuk ki a sót sem, amit viszont a legtöbben rosszul használnak. Ha ugyanis az sokáig érintkezik a tojással, akkor a rántotta rágósabb és fakóbb színű lesz. Ezért inkább célszerű sütés közben megsózni az ételt, de akkor sem hibázunk nagyot, ha csak tálalás előtt tesszük ezt.

Kevesen tudják, hogy a rántotta sokkal selymesebb, mondhatni krémesebb lesz egy titkos összetevőtől. Nyugaton az omlettel kapcsolatban ajánlják ezt a hozzávalót, ami lényegében annyival jelent bonyolultabb ételt, hogy liszt és tej is kerül a tojásba, és kevergetés nélkül sütik meg. Az ajánlás tehát nyugodtan alkalmazható a mi rántottánknál is.

Ez a titkos összetevő pedig nem más, mint a majonéz, amire valószínűleg nem sokan gondolnak egy ilyen tojásétel esetében. Érdemes próbát tenni vele, ugyanis felpuhítja a rántottát, sokkal kellemesebb lesz a fogyasztása, nem válik fullasztóvá. Igény szerint természetesen zöldségekkel, hagymával, paradicsommal, paprikával, vagy akár gombával is dúsíthatjuk a reggelinket.

A majonézben egyrészt tojás van, másrészt pedig ecet vagy citromlé, valamint olaj. Egyik sem ördögtől való, tökéletesen passzolnak a rántottához, nem kell tehát attól tartani, hogy elrontja az ételt. Rögtön az elején tegyük hozzá a felvert tojásokhoz, amelynek így az állaga is egyöntetűbb, „masszívabb” lesz, a végeredmény pedig selymesebb és gazdagabb.

A majonézt akár sütés közben is beletehetjük az omlettbe, így töltött ételt kapunk: