promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok kedvenc élelmiszere rendkívüli formában tér vissza, rá sem fogsz ismerni

A magyarok kedvenc élelmiszere rendkívüli formában tér vissza, rá sem fogsz ismerni

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Modern korunkra az állandó termékújítás jellemző, bár a fogyasztók egy része szívesebben ragaszkodna a már megszokott ízekhez. Most is érkezett egy különleges újdonság.

Minden nép büszke a saját ételeire, és ez a magyarok esetében is így van. Nem állíthatjuk, hogy a miénk a legegészségesebb étrend a világon, de tény, hogy az egyedi fűszerezés, a gyakran speciális elkészítési mód karakteressé teszi az ételeinket.

Jellemző, hogy léteznek kifejezetten „magyaros” ételek, se szeri, se száma az efféle listáknak. Nem hiányozhat róla a gulyás, a slambuc, a paprikás krumpli, a lángos, a rakott krumpli, a pacalpörkölt, a lecsó – és a sort még a végtelenségig lehetne folytatni.

Ha azonban arra vagyunk kíváncsiak, milyen ételek határoznak meg bennünket leginkább már a gyerekkorunk óta, akkor alighanem a desszertek, édességek körül kell szétnéznünk. Ezen a téren is számos olyan finomság van, amely az elmúlt évtizedek alatt ikonikussá vált.

Közéjük tartozik a mogyorós csokoládé is, amelyet újabban Piros Mogyorós néven forgalmaznak. Aki a hetvenes-nyolcvanas években volt gyerek, annak egyértelműen ez volt a legnagyobb jutalom, és tény, hogy – talán a Macskanyelvvel együtt – ez tartalmazta a kor legjobb minőségű csokiját.

Akkoriban még nem voltak gyakori termékújítások, szinte egész gyermekkorunkban ugyanolyan recept szerint készült mogyorós csokit faltunk. A modern idők azonban ebben is változást hoztak, és ezt alátámasztandó, a közelmúltban a Piros Mogyorós is új termékkel rukkolt elő.

Ez pedig nem más, mint a kedvelt édesség croissant változata.

A gyártó szerint a klasszikus íz köszön benne vissza, csak a lágy mogyorókrémet most puha, levegős tésztába zárták. Igazodnak vele a jelenkor elvárásaihoz, hiszen ezek a vákuumcsomagolt finomságok az iskolásoknak tízóraira, a felnőtteknek pedig a reggeli, délelőtti kávé mellé ajánlottak.

A croissant francia eredetű pékáru, amelynek félholdszerű formáját az osztrák kifli ihlette, de annál jóval vajasabb, puhább. Modern formája a 20. században alakult ki, Franciaországban akkor vált egyre népszerűbb reggeli étellé a briós mellett vagy akár helyett.

Az 1970-es években aztán megjelent az üzemben gyártott, fagyasztott, formázott változata, amelyet csupán ki kellett sütni, és ehhez nem volt szükség pékre, csak egy betanított alkalmazottra. A boltokban árult, csomagolt croissant-ok ezek egyenes ágú leszármazottai.

Vicces Piros Mogyorós-reklám az ezredfordulóról: