![Arannyal bevont ételek a pizzától a fánkig](https://images.promotions.hu/article/63750/1548198843_468405b1fa48b4898697baf7d5172192_xl.jpg?crop=false&width=386)
Arannyal bevont ételek a pizzától a fánkig
Olvass tovább...
Nem kell, hogy a farsangi fánk tocsogjon az olajban, airfryerben is tökéletesre sül.
Az utóbbi években egyre több magyar háztartásban tűnik fel az airfryer, amely egészségesebb alternatívát kínál az olajban sütés helyett. A forrólevegős sütő különösen népszerű azok körében, akik szeretnék csökkenteni az olajfogyasztásukat, miközben továbbra is élveznék a ropogós és ízletes sült ételeket.
Az airfryer működési elve egyszerű: forró levegőt keringtet nagy sebességgel, így az ételek kívül ropogósak, belül pedig puhák maradnak. Ezzel a technológiával olyan klasszikus fogásokat is elkészíthetünk, mint a sült krumpli vagy a rántott hús, méghozzá jelentősen kevesebb olajjal, vagy akár teljesen olajmentesen.
A magyar konyhában számos olyan étel létezik, amely hagyományosan bő olajban sül, ám az airfryer használatával ezek egészségesebb módon készíthetők el. A legismertebbek közé tartozik a hasábburgonya, amely az airfryerben is aranybarnára sül, ropogós külsővel és puha belsővel. A rántott hús is kiválóan elkészíthető benne: a panírozott csirkemell vagy sertéskaraj minimális olajspray használatával is tökéletes lesz.
Olvass tovább...
Sőt, az édességek szerelmesei sem maradnak ki: akár farsangi fánkot is süthetünk airfryerben.
Hozzávalók:
300 g finomliszt
1 csomag szárított élesztő (7 g) vagy 25 g friss élesztő
1 dl langyos tej
50 g porcukor
1 csipet só
50 g olvasztott vaj
2 tojássárgája
1 tk vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a langyos tejet az élesztővel és egy teáskanál cukorral, majd hagyjuk 5-10 percig felfutni. Közben egy másik tálban szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a porcukrot, sót, vaníliás cukrot és a citromhéjat. Öntsük hozzá az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat, majd dolgozzuk össze egy lágy tésztává. Letakarva kelesszük meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő. Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd egy pohárral szaggassunk belőle köröket.
Tegyük a fánkokat egy sütőpapírral bélelt tálcára, és hagyjuk további 20 percig pihenni.
Melegítsük elő az air fryert 180°C-ra, és a fánkokat egy rétegben helyezzük bele. Fújjuk le egy kevés olajspray-vel.
Süssük kb. 6-8 percig, félidőben megforgatva, amíg aranybarnák nem lesznek. Porcukorral meghintve vagy lekvárral töltve tálaljuk.
Olvass tovább...