Ez a legrosszabba magyar étel a külföldiek szerint, soha nem hallottál róla, még az is megeshet
Olvass tovább...
Nem is hinnéd, melyik karácsonyi magyar ételt szeretik a legjobban a külföldiek.
A legnépszerűbb karácsonyi ételek a magyaroknál a halászlé, a töltött káposzta, a sült hal, valamint a diós, mákos bejgli. A legtöbben még ma is kitartanak ezek mellett az örök kedvenc fogások mellett, de vannak, akik beújítanak egy kis Wellington-bélszínnel, lazaccal, kacsa, liba, vagy pulykasülttel, szűzérmével; olyanok is akadnak, akik inkább a jól bevált húsleves-rántott hús kombót választják az ünnepek alatt is, és olyan is van, aki nem is akar egész nap sütni-főzni a konyhában, hanem inkább rendel valamelyik étteremből egy hidegtálat, vagy egy ünnepi tálat, amin aztán tényleg mindenféle finomság van.
Olvass tovább...
A TasteAtlas nevű oldalon közzétettek egy listát, amelyből kiderült, melyik karácsonyi ételt találják a legjobbnak azok közül, amiket a magyarok esznek. Korábban a halászlé is előkelő helyen szerepelt ezen a listán, de mostanra teljesen leszorult róla, ami pedig átvette a vezető helyet, az kicsit kilóg a sorból, hiszen nem nevezhető igazán magyar ételnek, mivel Európa keleti részén is igen ismert és kedvelt fogás.
Magyarországon kívül Romániában, Szerbiában, Lengyelországban, és Oroszországban is népszerű a késő őszi, téli étel, amit csak nálunk fogyasztanak hagyományosan karácsonykor.
Ez a töltött káposzta, amit darált hússal és rizzsel készítenek, betekerik káposztalevélbe, majd egy nagy fazékban megfőzik őket. Sokan a tekercsek rétegei közé még füstölt húst is raknak, hogy gazdagabb legyen az íze. Mikor készen van, friss, ropogós kenyérrel és tejföllel fogyasztják.
Érdekes, hogy a külföldiek kifejezetten undorodnak a rakott káposztától, de a töltött káposzta valamiért mégis felkerült a legjobb karácsonyi magyar ételek listájára.