A Dunakanyar egyik gyöngyszemébe állt bele páros lábbal a McDonald's, fenyegető ügyvédi levelet küldtek a helyi kiskocsmának
Olvass tovább...
Ideje új ízeket megszoknunk a karácsonyi asztalnál.
A karácsonyi menü összeállítása nagy műgondot igénylő feladat: összegyűlik az egész család és finom, tápláló, friss fogásokat kell az asztalra tenni. Olyan ízeket keres ilyenkor az ember, ami visszarepít a gyerekkorba és eszünkbe jutnak azok a gondtalan gyermekévek, amikor még az év legjobban várt eseménye volt a fadíszítés, a mondókák, énekek és az ajándékbontás. Ilyenkor az ember nem kísérletezik: régi jó klasszikusokhoz akar nyúlni, aminek már az illata is elég ahhoz, hogy összefolyjon a nyál a szánkban és már előre felkészülünk az első harapásra, amikor az ismerős ízek végre elhozzák azt a régóta várt érzést: itthon vagyok.
Olvass tovább...
Pontosan mennyi töltelék kell bele? Mit kell csinálni, hogy ne repedjen ki? Mennyi ideig kell sütni? Mivel kell lekenni a tésztát, hogy szép fényes legyen? Mindenkinek megvan a tuti módszere, azonban legalább eddig egy dol9ogban egyetértés volt: az igazán jó bejgli diós, vagy mákos. Ezt a biztos pontot húzza keresztül az idén már 5. alkalommal megrendezett Év bejglije verseny.
Olvass tovább...
A verseny nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a finom, friss, hazai alapanyagok használatát és szeretné a bejglit azok körében is népszerűsíteni, akik már nem feltétlen a hagyományos fogásokat párosítják a felsőszintű gasztronómiával. Ergo: szeretnék divatossá tenni ezt az egyébként klasszikus süteményt. Meghirdettek hagyományos diós kategóriát (ezt a fenti cukrászda nyerte) és hagyományos mákost is, itt a Még1kiflit nevű kézműves pékség győzedelmeskedett.
Az itt is aranyérmes Karl cukrászda itt egy igen merész és modern töltelékkel indult, melyet hagyományos tésztába töltöttek: helyet kapott benne aszalt szilva, vörösbor, dió, narancs- és citromhéj, fahéj, szegfűszeg és birsalmasajt kapott helyet. Nem kizárt,
Forrás: Blikk magazin