promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elbúcsúzhatunk a diós és a mákos bejglitől, egészen új ízek fognak a boltokba kerülni

Elbúcsúzhatunk a diós és a mákos bejglitől, egészen új ízek fognak a boltokba kerülni

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Ideje új ízeket megszoknunk a karácsonyi asztalnál.

A karácsonyi menü összeállítása nagy műgondot igénylő feladat: összegyűlik az egész család és finom, tápláló, friss fogásokat kell az asztalra tenni. Olyan ízeket keres ilyenkor az ember, ami visszarepít a gyerekkorba és eszünkbe jutnak azok a gondtalan gyermekévek, amikor még az év legjobban várt eseménye volt a fadíszítés, a mondókák, énekek és az ajándékbontás. Ilyenkor az ember nem kísérletezik: régi jó klasszikusokhoz akar nyúlni, aminek már az illata is elég ahhoz, hogy összefolyjon a nyál a szánkban és már előre felkészülünk az első harapásra, amikor az ismerős ízek végre elhozzák azt a régóta várt érzést: itthon vagyok.

Az egyik alapvető eleme az ünnepi menünek a bejgli.

A tökéletes elkészítési módról számtalan ötlet kering szájról szájra és az interneten is.

Pontosan mennyi töltelék kell bele? Mit kell csinálni, hogy ne repedjen ki? Mennyi ideig kell sütni? Mivel kell lekenni a tésztát, hogy szép fényes legyen? Mindenkinek megvan a tuti módszere, azonban legalább eddig egy dol9ogban egyetértés volt: az igazán jó bejgli diós, vagy mákos. Ezt a biztos pontot húzza keresztül az idén már 5. alkalommal megrendezett Év bejglije verseny.

Az Év bejglije versenyen cukrászdák, vendéglátóipari helyek és kézműves pékségek mérik össze a tudásukat.

Idén két kategóriában is bezsebelte a díjat a dunaharaszti Karl Cukrászda.

A verseny nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a finom, friss, hazai alapanyagok használatát és szeretné a bejglit azok körében is népszerűsíteni, akik már nem feltétlen a hagyományos fogásokat párosítják a felsőszintű gasztronómiával. Ergo: szeretnék divatossá tenni ezt az egyébként klasszikus süteményt. Meghirdettek hagyományos diós kategóriát (ezt a fenti cukrászda nyerte) és hagyományos mákost is, itt a Még1kiflit nevű kézműves pékség győzedelmeskedett.

Ínyenc kategóriában is eredményt hirdettek, sokan meglepődtek a szokatlan ízpárosításokon:

Az itt is aranyérmes Karl cukrászda itt egy igen merész és modern töltelékkel indult, melyet hagyományos tésztába töltöttek: helyet kapott benne aszalt szilva, vörösbor, dió, narancs- és citromhéj, fahéj, szegfűszeg és birsalmasajt kapott helyet. Nem kizárt, 

A klasszikus bejglit a lenti videóban látható módon készíthetjük el otthon, a tölteléknek pedig mint látjuk már csak a képzeletünk szabhat határt:

Forrás: Blikk magazin