promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő, melyik magyar ételért rajonganak a külföldiek, idehaza sokan viszolyognak tőle

Meglepő, melyik magyar ételért rajonganak a külföldiek, idehaza sokan viszolyognak tőle

Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Furcsa, de a külföldiek imádják ezt a magyar ételt, nálunk viszont sokan utálják.

Az angol nyelvű TasteAtlas nevű oldal adatbázisában több, mint 10 ezer éter és ital található meg; természetesen a legtöbb magyar származású finomság is itt van. Ezen az oldalon szavazni is lehet ezekre az ételekre és italokra, 1-től 5-ig lehet pontozni őket, amik alapján kialakul mindig egy időszakos lista. Például ezen az oldalon meg tudjuk nézni, hogy a magyar ételek közül éppen melyik a külföldiek kedvence, melyik tíz kapta a legtöbb pontot.

Ez a lista mindig változik, mivel folyamatosan lehet adni a pontszámokat, tehát lehet, hogy néhány hónapja még mondjuk a csirkepaprikás vagy a túró rudi volt a külföldiek kedvence, de ha most megnéznénk a listát, biztos egészen máshogy alakulna az élmezőny. Sőt, meg is néztük, hogy most éppen melyik a külföldiek kedvence, de arra nem számítottunk, hogy a top3-ban egy olyan ételt is fogunk találni, amitől még itthon is sokan viszolyognak, mert nem egy könnyű étel, eléggé olajos fogás.

Merthogy a lista első helyét elfoglaló húsleves után a bundás kenyér áll a második helyen, ami azt jelenti, hogy a külföldiek véleménye szerint most ez a második legjobb magyar étel. Ez igen meglepő, hiszen maga mögé utasította a korábbi királyt, a csabai kolbászt, de még a téliszalámi is lejjebb csúszott. Egyébként az előzőleg megválasztott abszolút kedvencről, a csabai kolbászról így írnak ezen az oldalon:

„Hengeres felvágott, a hozzá felhasznált sertés vágósúlyának el kell érnie a minimum 135 kg-ot. Ami egyedivé teszi ezt a kolbászt, hogy az elkészítés során a csontozásnak mindenképpen kézzel kell történnie és minden inas részt el kell távolítani az alapanyagból. A húst és a zsírt aprítják, majd paprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval ízesítik. Végül töltik, füstölik, szárítják.”

Az új kedvencről, a bundás kenyérhez pedig ez a leírás van csatolva:

„Ez a hagyományos magyar étel a népszerű francia pirítós változata. Különféle szeletelt kenyérrel készíthetjük, amit enyhén felvert tojással megkenünk, majd rövid idő alatt serpenyőben ropogósra sütjük. Az ételt általában reggeliként vagy könnyű esti snackként fogyasztják, és gyakran tejszínes ízesítőkkel, például majonézzel és tejföllel egészítik ki.”

Most éppen ez a külföldiek 10 kedvenc magyar étele:

  • Húsleves
  • Bundás kenyér
  • Csabai kolbász
  • Szegedi szalámi
  • Fánk
  • Csirkepaprikás
  • Kifli
  • Pogácsa
  • Lekvár
  • Túró Rudi

Az interneten nagyon sok olyan videót találhatunk, amiben külföldiek megkóstolnak néhány magyar ételt, és véleményezik őket. Alább egy olyan videót láthattok, amiben egyetemisták több híres hazai fogást ízlelnek meg, aztán elmondják, mit gondolnak róluk. Annyit elöljáróban elárulunk, hogy a rakott krumplit valamilyen reggelinek nézték.