promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő fotók érkeztek a Duna áradásáról: valaki már az úszást is megkockáztatta benne

Elképesztő fotók érkeztek a Duna áradásáról: valaki már az úszást is megkockáztatta benne

Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Fotókon a megáradt Duna.

Napok óta elképesztő a helyzet a Dunánál: hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot. A fővárosiak rendre látogatnak el a dunapartra, hogy megnézzék az megáradt folyót, amelyet csak nagyon ritkán látni így, ilyen állapotban. Budapesten szerdán 20 órakor tetőzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt, ezt az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte, a 700 centiméteres, másodfokú készültségi szintet nem érte el a vízállás.

Ám nem csak a magyar fővárost érinti az árvíz, a főváros alatti szakaszokon Bajánál szombaton napközben első fokú készültséget meghaladó vízállások mellett várható a tetőzés.  Mohácson az év utolsó napján a hajnali időszakban 805 centiméter körüli legmagasabb vízállás prognosztizálható. A Tiszánál sem jobb a helyzet: az újabb árhullám Tivadar térségében tetőzik; első fok körüli tetőzés várható a Tokaj és Kisköre közötti szakaszon. A Tisza mellékfolyóin a lehullott csapadék és az enyhébb idő miatt szintén több helyen vízszint-emelkedések indultak meg. 

Galériánkban most a Duna áradása látható, a felvételeken az is jól kivehető, hogy valaki megpróbált sörrel a kezében úszni egyet a vízben. 

Forrás: MTI

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak