promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Több százan vetették bele magukat a jeges vízbe: furcsa karácsonyi szokásról kerültek elő fotók

Több százan vetették bele magukat a jeges vízbe: furcsa karácsonyi szokásról kerültek elő fotók

Színes
Kategória fejléc
Promotions

Te kipróbálnád ezt a szürreális karácsonyi szokást? 

Hihetetlenül furcsa fotók érkeztek Közép-Európa második legnagyobb területű édesvizű taváról, a Genfi-tóról. Vagyis inkább az ott lévő hagyományról, amely szerint az emberek belevetették magukat a jeges vízbe. 

A mulatozók vagány jelmezekbe öltöztek, és úgy merültek alá a Genfi-tóba. Mindez egy verseny volt, az éves karácsonyi hagyomány részeként rendezték meg. Az emberek százai jelentek meg, az úszóversenyen karácsonyfákkal, rózsaszín flamingókkal és hattyúkkal diszített bolondos jelmezekben vettek részt.

Az 1934-ben indult ünnepi hagyományt 85. alkalommal rendezték meg idén a Genfi Karácsony Kupát. Ebben az évben először René Doria kekszgyártó rendezte meg, azóta minden évben advent utolsó vasárnapján tartják. Az eredeti szabályok szerint az indulóknak 25 fős csoportokban kell 100 méteres távolságot megtenniük. Ám csak az igazán bátrak vettek részt rajta, ugyanis az idő egyáltalán nem volt alkalmas rá. Mondjuk azt, hogy nyári időjárás biztosan nem volt, és a tó vize is csak pár fokos lehetett. 

Galériánkban most a versenyről láthatók fotók, amelyeken jól látszanak a karácsonyi jelmezek, amelyeket az emberek választottak az úszásra. 

Forrás: Velvet

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak