promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen csodája más országnak nincs: ritkán látott fotók kerültek elő az Országház belsejéről
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te láttad már belülről az Országházat?

Az Országház Magyarország egyik legszebb épülete, nem hiába szeretik annyira a külföldiek is. Budapest V. kerületében, a Duna bal partján, a Kossuth Lajos téren található, az épület igazi varázsát és belső tereit pedig nagyon keveseknek van lehetősége megtapasztalni. 

Az Országház elrendezése teljesen szimmetrikus, az épület ugyanis kétkamarás országgyűlés számára készült 1896-ban. Az északi szárnyban a felsőház, a déli szárnyban az alsóház ülésterme kapott helyet. A két ülésterem tükörképe egymásnak. A parlamenti ülésekre ma az alsóházi termet használják, a felsőházi terem látogatható turisták számára, illetve frakcióüléseket, konferenciákat és fogadásokat tartanak benne. 

A története pedig az 1800-as évekig tekint vissza, az építkezés 1885-től 1904-ig tartott, neogótikus, elektikus stílusban épült Steindl Imre tervei alapján. 2001 óta az Országházban van kiállítva a Szent Korona és a többi koronázási jelvény is, a korona 1978 óta a Magyar Nemzeti Múzeumban volt megtekinthető. Az ide látogató turisták számára a legnagyobb látnivalók között foglal helyet a díszlépcső, a a delegációs termet, az orszggyűlési könyvtár.

Galériánkban most a magyar Országház található, köztük a belső tereivel. 

Forrás: Wikipédia

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás