promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Merényletre készültek Erzsébet királynő ellen, egészen sokkoló felvételek kerültek elő
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár a közvélekedés szerint mindenki kedvenc királynője volt, bizony II. Erzsébet élete is veszélyben forgott nem egyszer.

A brit királyi család feje és legnépszerűbb tagja, II. Erzsébet tavaly szeptember 8-án, 96 évesen hunyt el. Halálhíre itán az egész világ gyászba borult, hiszen mindenki tisztelte és szerette őt, egy igazi ikonnak számított. Azóta legidősebb fia, Károly vette át tőle az uralkodást III. Károly király néven.

Bár az uralkodó rendkívül hosszú életet élt, bizony nem sokon múlt hogy egy merénylet áldozatává váljon, korábban ugyanis komoly veszélybe került. Az FBI nemrégiben tette közzé az azelőtt tikosított, nyomozati iratokat melyek szerint 1983-ban Kaliforniában egy férfi meg akarta ölni II. Erzsébet királynőt. Az angol királynő akkor a férjével, Fülöp herceggel érkezett egy hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba.

A dokumentumból pedig kiderült, hogy a nyomozók elcsíptek egy telefonhívást, amelyben egy férfi azt állította, hogy a lányát "gumilövedékkel ölték meg Észak-Írországban", ami miatt merényletet akar elkövetni a királynő ellen, amihez ezen látogatás két eseményét nézte ki magának. 

Az egyes terv szerint úgy ölte volna meg a királynőt, hogy amikor az áthajózik a férjével a San Francisco-i Golden Gate híd alatt, akkor a hajóra dob valamit. Bár ez elég valószínűtlen ötletnek tűnt, mert ehhez 67 méterről kellett volna pontosan céloznia egy olyan helyen, ahol szinte mindig erősen fúj a szél. A másik terv szerint akkor követte volna el a merényletet, amikor II. Erzsébet a Yosemite Nemzeti Parkba látogat.

Ezt a tervet azonban szerencsére sikerült megállítania a hatóságoknak, a férfit ugyanis hamar elkapták a rendőrök. Ennek már negyven éve, most azonban napvilágot láttak a fotók Erzsébet királynő és Fülöp említett amerikai látogatásáról, amikor csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb katasztrófa az uralkodóval.

(Euronews)

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás