promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen, amikor, befagy a Balaton vize: a magyarok még motorral is képesek rámenni a jégre
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Láttad már befagyva a Balatont? Mi magyarok szánkóval és motorral is képesek vagyunk rámenni a jegére. 

Megérkezett a december, ezzel pedig kezdetét vette az igazi tél. Habár már az előző napokban is hideg, esős és havas időre ébredhettünk, ezután érkezik csak meg az igazi téli időjárás

Azonban az még egyelőre kérdéses, hogy meddig marad meg a hóesés az idei télen. Az előző években kevésszer fordult csak elő, hogy esett a hó, ráadásul úgy, hogy több napig meg is maradt. Tehát kevésszer változik át hazánk hófödte tájjá, az pedig végképp ritka, hogy fehér karácsonyunk legyen. Tavaly december 26-án esett a hó, így valamennyire részünk volt a mesebeli karácsonyból. Ám ha a Katalin-napi hiedelmekből indulunk ki, akkor az idei ünnepkor locsogni fog, vagyis esni fog az eső. 

A Balaton vize is sokszor befagy ilyenkor, a mínuszok hatására és meglehetősen nagy hótakaró kerül a jég tetején. Télen, kicsit hidegebb időben is érdemes ellátogatni a tóhoz, nem csak nyáron, amikor a hasunkat süttetjük. Ha befagy a víz, akkor korcsolyázni is lehet rajta, aki nagyon bátor, még motorral is rémerészkedik vagy szánkóval. 

Az alábbi galériában most jól látható, hogy ilyenkor miként is fest a magyar tenger és az is megtudható, hogy miként élvezk az emberek a téli tevékenységeket.

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás