promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó fotókon az izraeli háború gyermekrablások elleni tüntetése, süt belőlük a fájdalom: képtelenség könnyek nélkül végig pörgetni a képeket
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokkoló módszert választottak a tüntetők érzéseik kifejezéséhez.

Hétvégén Csehország fővárosában, Prágában a járókelők felkavaró jeleneteknek lehettek tanúi. Egy helyi közösség szervezett tüntetést, melynek témája az október 7-én ismét fellángolt izraeli-palesztin konfliktus volt.
Mint ismert, október 7-én felfegyverzett Hamászosok figyelmeztetés nélkül mintegy 1200 izraeli civilt lőttek le és raboltak el - az izraeli védelmi erők, az IDF válaszul szárazföldi és légi hadműveleteket indított a Gázai-övezetben. Az izraeli válaszcsapásoknak eddig mintegy 12.000 áldozata van palesztin oldalon, ebből mintegy 5.500 gyerek és 3.500 nő.

Az elszánt polgárok a megmozdulásukkal és elkötelezett akciójukkal a Hamász által elrabolt gyerekekre akarták felhívni a figyelmet: a demonstráció részeként üres babakocsikat helyeztek ki, az elrabolt gyermekek portréjával. A tüntetők az UNICEF-et is kritizálták, amiért szerintük nem követeli elég hangsúlyosan a gyermek túszok szabadon engedését.

A tüntetések az UNICEF prágai központjától indultak, ahol mintegy 150, izraeli zászlókkal felszerelt résztvevő gyűlt össze, innen meneteltek át az Óváros Térre, ahol gyertyákat gyújtottak. A tüntetők képmutatónak tarják az UNICEF viselkedését, melynek egyik jelmondata a "No Child Left Behind", vagyis hogy egyetlen gyermeket sem hagynak hátra, ennek ellenére még mindig több mint 30 izraeli gyermek van a Hamász fegyvereseinél.

A megrázó képsorokat ide kattintva tudjátok megnézni:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás