promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Régi fekete-fehér fotók láttak napvilágot Budapestről, így csak nagyon kevesen látták a fővárost
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan fotók láttak napvilágot a magyar fővárosról, amelyeken mindenki csodálkozik.

November 20-án volt 150 éve, hogy három magyarországi Duna-parti város, Buda, Óbuda és Pest összeállt a mai, mintegy 1,67 millió lakosú Budapest fővárossá. Az évforduló kapcsán több programot is szervezett a városvezetés, elindult a bulivillamos, de 150 forintba került a BKV Deák téri múzeuma és a Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítása is. Ráadásul november 17-én 150 forint volt a tömegközlekedési napijegy is a BudapestGO alkalmazásban. 

A fővárost néha Kelet Párizsának is nevezik, de csak kevesen láhatták, hogy milyen is volt valójában a régmúltban. 

Most olyan fotók láttak napvilágot Budapestről, amelyek jól mutatják, hogy milyen is volt az évek során. Rengeteg fekete-fehér fotó került elő és biztosan mindenki ráismer a fővárosra. Láthatjuk ugyanis a Keleti pályaudvart  a Lánchídat és Budapest belvárosát is, de a Dunát is megcsodálhatjuk egy-egy régi fotón. Ám egyáltalán nem úgy néztek ki egyes épületek régen, mint most és a látkép is teljesen máshogy festett. 

Sokan kíváncsiak lehetnek arra is, hogy vajon mi a különbség a régi és a mostani Budapest között, az alábbi videó láttán kiderülhet az igazság. 

 

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás