promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
75 éves lett Jean Reno: íme 10 érdekesség a franciák ikonikus színészéről
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma van Jean Reno 75. születésnapja, ennek örömére összeszedtünk róla pár érdekességet.

1. Jean Reno a franciák egyik legismertebb színésze, de valójában Spanyolországban született – állítólag 17 évesen ment Franciaországba, hogy színész lehessen belőle.

2. Jean Reno valójában művésznevet használ, ugyanis az igazi neve Juan Moreno y Herrera–Jiménez – a Juan franciául Jean, a Reno pedig a Moreno-ból jött, a színészet miatt döntött így.

3. Az 1988-ban bemutatott A nagy kékség volt Jean Reno első igazán nagy sikere – az alkotást a zseniális Luc Besson írta és rendezte.

4. Jean Reno akkor vált gigantikus nemzetközi sztárrá, mikor 1994-ben bemutatták a Léon, a profi című filmet, aminek ő, illetve a fiatal Natalie Portman a főszereplője – ezt az alkotást is Luc Besson csinálta.

5. A Léon, a profi után Hollywood is felfedezte őt, 1995-ben a Francia csók című romantikus filmben láthattuk őt, 1 évvel később pedig a Mission: Impossible-ben szerepelt Tom Cruise mellett – ezek voltak az első nagyobb amerikai munkái.

6. Kevesen tudják, de Jean Reno összesen öt nyelven beszél szinte anyanyelvi szinten: franciául, spanyolul, olaszul, angolul és arabul is tud.

7. Jean Reno a karrierje kezdetén leginkább keményfiúkat játszott, és ez nem véletlen, ugyanis a színész nagyjából 188 centi magas, így sok rendező szerint tökéletes volt a fizikuma ahhoz, hogy félelmet keltsen.

8. Az oroszlánkirály című klasszikus Disney mese francia változatában Jean Reno szinkronizálta Mufasa karakterét.

9. A Wachowski testvérek állítólag Jean Reno-nak szánták Smith ügynök szerepét az 1999-es Mátrixban, de a színész visszautasítottaz ajánlatot, mivel úgy érezte, hogy sok hasonló karaktert eljátszott már.

10. Jean Reno elvileg többlaki életet él, ugyanis van otthona Párizsban, Los Angelesben, illetve Malajziában is.

Nézd meg galériánkat Jean Reno-ról, aki ma lett 75 éves:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás