promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen? Így néz ki 74 évesen Jean Reno, a világhírű francia, Léon a profi
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik legkedveltebb francia színész pár hónap múlva már 75 éves lesz.

Ha 5 francia színészt kellene felsorolni, akiket ismersz manapság, akkor szinte biztos, hogy az első három hely valamelyikén ott virítana Jean Reno neve, aki többek között olyan szupercsúcs filmekben szerepelt, mint a Léon, a profi, a Nikita vagy éppen a Jöttünk, láttunk, visszamennénk időutazós történelmi komédia. A síznész amúgy Marokkóban született, eredeti neve pedig egészen megdöbbentően hosszú, és valószínűleg alig ismerik Magyarországon, az, hogy Juan Moreno y Herrera-Jiménez.

De többek között szerepelt a Mission: Impossible-univerzumban, a Godzillában és a Da Vinci-kód című filmekben is.

Szülei révén andalúziai spanyol származású, de a Franco-diktatúra elől menekülő család végül Marokkóban telepedett le, amely ekkor francia protektorátus alatt állt. A család végül 1955-ben át is költözött Franciaországban, ekkor lett a Morenóból Reno. Már fiatalon is filmes pályafutásról álmodott, több színtársulatban is megfordult, végül a nagyvilágnak a legendás rendező, Luc Besson fedezte fel őt.

Hollywoodban is óriási karriert futott be, ez pedig annak is köszönhető, hogy hihetetlen jó nyelvérzéke van. Az anyanyelve spanyol, de franciául, olaszul és angolul is nagyon jól beszél a színész. Kevesen tudják róla, hogy eredetileg őt kérték fel a Mátrix című, később filmikonná váló filmben Morpheus szerepére, de ő ezt visszautasította, helyette később Laurence Fishburne alakította a Mátrixban Morpheust. Jean Reno nem is olyan régen tért vissza a képernyőkre a Netflix egyik sorozatában, amelyben Reinaldó Gómezt alakította.

A színész nemsokára kerek évfordulót ünnepel, hiszen betölti a 75. életévét, így néz ki most a neves francai színész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás