promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 érdekesség, amit nem tudtál a legelső Star Wars filmről
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme pár érdekesség a Star Wars - Egy új remény című filmről, amit ma 46 éve mutattak be.

1. Az 1977-es Star Wars - Egy új remény a világ egyik legismertebb filmje, mégis állítólag nehezen tudta eladni a stúdióknak az író/rendező, George Lucas – a Universal és a Disney is nemet mondott neki, végül a 20th Century Fox bízott csak annyira benne, hogy berendelje a projektet.

2. George Lucas zsenialitását bizonyítja, hogy olcsón vállalta a film írását és rendezését, de volt két feltétele: övé a folytatások joga, illetve a filmhez kapcsolódó termékek joga is – utóbbiból gazdagodott meg igazán.

3. A film ikonikus, űrbe menő nyitószövegét nem más írta, mint a zseniális Brian De Palma, A sebhelyesarcú rendezője, miután túl hosszúnak találta azt, amit a barátja, George Lucas írt.

4. Állítólag az R2-D2-t alakító Kenny Baker és a C-3PO-t megtestesítő Anthony Daniels egyáltalán nem jöttek ki jól egymással, pedig a filmben ők a legjobb droid barátok.

5. George Lucas először túl kevés pénzt kapott a forgatáshoz, ezért mikor kifogyott, 2 hétig leálltak a munkálatok, amíg a Foxtól nem kapott még egy kis pénzt.

6. George Lucas egy elég introvertált figura, alig kommunikált a színészeivel, csupán annyit mondott nekik, hogy „gyorsabban” vagy „több intenzitást” – mikor a forgatáson elment a hangja, két ilyen feliratú táblát csináltak neki poénból.

7. Mark Hamill kapta meg Luke Skywalker szerepét, amire persze nem csupán ő jelentkezett – az egyik versenyző nem más volt, mint az a Robert Englund, aki Freddy Krueger szerepében vált ismertté a Rémálom az Elm utcában-szériában.

8. A film Leia hercegnője, Carrie Fisher évtizedekkel később bevallotta, hogy viszonya volt a forgatáson a Han Solót alakító Harrison Forddal – aki amúgy éppen házas volt.

9. A stúdió kicsit aggódott, hogy Han Solo hű, szőrös vuki társa, Csubakka (Chewbacca) nem visel ruhát a filmben – de George Lucas meggyőzte őket azzal, hogy elmondta, a karakternek nincs nemi szerve, szóval nem kell aggódniuk.

10. A legenda szerint George Lucas felesége mentette meg a Star Warst, és ez bizonyos szinten igaz is, ugyanis az első vágás olyan pocsék lett, hogy a rendező teljesen kétségbeesett, de Marcia Lucas többedmagával újravágta, és így kaptuk meg azt a filmet, amit most milliók imádnak.

Nézd meg galériánkat a Star Wars - Egy új remény című filmről, amit napra pontosan 46 éve mutattak be az Egyesült Államokban:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás