promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 éve hunyt el Niki Lauda, a legendás Forma–1-es pilóta
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Összeszedtünk 10 érdekességet Niki Laudáról, minden idők egyik legjobb F1 versenyzőjéről.

1. A családja állítólag egyáltalán nem támogatta Niki Laudát abban, hogy Forma–1-es versenyző legyen, egyedül kellett feljutnia a csúcsra.

2. Niki Lauda rengeteg adósságot halmozott fel, hogy pilóta lehessen, akkor sikerült mindent visszafizetni, mikor 1974-ben a Ferrarihoz került.

3. 1976-ban a Német Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Niki Lauda, aki nagyon megégett, miután kigyulladt a versenyautója – de sikerült kihúzni őt a roncsokból.

4. Az akkor mindössze 27 éves Niki Lauda olyan rossz állapotban volt a balesete után, hogy kómába került, és papot hívtak hozzá, akitől megkapta az utolsó kenetet.

5. Niki Lauda összesen háromszor lett versenyzőként Formula–1-es világbajnok.

6. Niki Lauda odaadta a trófeáit egy helyi, garázsban dolgozó férfinak azért cserébe, hogy örökre ingyen mossa a kocsiját.

7. A Formula–1-en kívül a repülés volt Niki Lauda másik szerelme az 1979-es visszavonulása után, több légitársaságot is vásárolt.

8. Az osztrák Niki Lauda nagy riválisa a pályán az amerikai James Hunt volt – a rivalizálásukról 2013-ban film is készült Hajsza a győzelemért címmel, amiben Daniel Brühl alakította őt.

9. Niki Lauda összesen öt könyvet írt, az első 1975-ben jelent meg, az utolsó pedig 1996-ban.

10. Szinte folyton baseball sapkában volt Niki Lauda a balesete után, hogy eltakarja a sérüléseit – végül így vált ikonikussá.

Nézd meg galériánkat Niki Laudáról, aki napra pontosan 4 évvel ezelőtt hunyt el:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás