promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúfos bukás volt Mickey egér bemutatkozása, így menekült meg végül Walt Disney kreálmánya
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

95 éve még úgy tűnt, hogy senkinek sem kell Mickey egér.

Mickey egér a világ egyik legikonikusabb rajzfilmfigurája, mindenki tudja, hogy ő a Walt Disney jelképe, aki egyet jelent a családi szórakozással. Furcsa belegondolni, hogy egy ilyen népszerű és ismert karakterre annak idején nem voltak nyitottak a forgalmazók, és csak sokadik próbálkozásra kapott esélyt – de utána hamar megállíthatatlanná vált, és most is a csúcson van.

Sokan azt hiszik, hogy az 1928. november 18-án bemutatott Steamboat Willie volt az első mese, amiben a Walt Disney által kitalált Mickey egér szerepelt. Nos, ez csupán félig igaz, ugyanis valóban ez az alkotás volt az első, hivatalos bemutatkozása a karakternek, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy előtte már két rajzfilmben is feltűnt – csak sajnos senki sem láthatta ezeket.

Walt Disney 95 évvel ezelőtt, 1928. május 15-én mutatta be Mickey egeret a Plane Crazy című mesében, de senkinek sem tetszett a tesztvetítésen, ezért egyik forgalmazónak sem kellett – vagyis nem láthatta a nagyközönség.

Nem sokkal később újra próbálkozott Walt Disney, de a szintén Mickey egér főszereplésével készült The Gallopin' Gaucho sem került forgalomba – a fent említett Steamboat Willie viszont már nagy sikert aratott, így indult világhódító útjára sokak kedvenc rágcsálója.

Vagyis Mickey egér első meséje az 1928. május 15-én levetített Plane Crazy volt, de mivel senki sem akarta forgalmazni, így visszakerült a fiókba, és egészen november 18-ig kellett várnia a figurának, hogy rendesen, hivatalosan is bemutatkozzon – a többi pedig történelem.

Itt lehet megnézni a galériánkat Mickey egérről és Walt Disney-ről:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás