promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérszomjas gyilkológép lesz Mickey egérből is? Micimackó sorsára juthat a Disney mesehőse
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney hamarosan elveszíti Mickey egeret.

Mickey egér hamarosan Micimackó sorsára jut, és közkinccsé válik. A Disney ugyanis nemsokára elveszíti az ikonikus mesehős kizárólagos jogait, mivel 2024-ben lejár a 95 éves szerzői jog.

Walt Disney legendás figurája először 1928-ban jelent meg, majd később az egész cégbirodalom jelképévé vált. A Disney szerzői jogai eredetileg 56 évre szóltak, amit aztán többször is meghosszabbítottak. Legutóbb 1998-ban sikerült a Disney-nek megvédenie Mickey egeret, így 95 évre tolva ki tulajdonjogot.

Bennfentesek szerint a vállalat képtelen lesz ismét nyomást gyakorolni a törvényhozókra, így aztán 2024-ben végleg elveszíthetik Mickey-t, és közkinccsé válhat. Ez azt jelenti, hogy kedvenc mesehősünk már nem csak a Disney-történetekben jelenhet meg, hanem bárki saját sztorit írhat köré.

Ez azért probléma, mert legutóbb Micimackóból is egy vérszomjas gyilkológépet csinált egy elmeháborodott trashfilm-rendező, amint lejártak a karakterek szerzői jogai. A horrorisztikus Micimackóban azt láthatjuk majd, hogy Róbert Gida magára hagyta a Százholdas Pagony lakóit, akik az éhezés küszöbén úgy döntenek, hogy egymást zabálják fel. Micimackó és Malacka rögtön a történet elején megeszik Fülest, majd kijönnek a való világba, és itt kezdenek véres ámokfutásba.

Már az is épp elég szomorú és felháborító, hogy gyermekkorunk csekély értelmű medvebocsa ilyen sorsa juthatott, és most hamarosan Mickey egér is szabad prédává válik az összes ismeretlen, filmes elmebeteg számára, akik alig várják, hogy elborult ötleteikkel mocskolják be ezt az ikonikus mesefigurát is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás