promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó felvételek a Hindenburg léghajó katasztrófájáról, ami az egész világot sokkolta
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Máig nem lehet tudni pontosan, hogy mi történt.

Egy német Zeppelin-léghajó volt az LZ 129 Hindenburg, ami az 1930-as években az egyik legnagyobb ember alkotta szerkezetnek számított, ami képes volt a levegőbe emelkedni. Arra tervezték, hogy interkontinentális utakat tegyen meg, mondhatni az Amerikai Egyesült Államok és a Harmadik Birodalom közötti kapocs legyen – de végül egy borzalmas katasztrófával írta be magát a történelembe.

A tragikus sorsú Hindenburg 1936. március 4-én indult el az első útjára, és több, mint 1 évig használták. 1937. május 6-án, napra pontosan 86 évvel ezelőtt megérkezett az amerikai Lakehurstbe, ahol leszállás közben kigyulladt, és hamar szinte teljesen megsemmisült – a katasztrófában összesen 35 ember halt meg, közülük 13-an utasok voltak, a többiek pedig a legénységhez tartoztak.

Máig nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a 245 méter hosszú Hindenburg léghajó katasztrófáját, de a hivatalos vizsgálat arra jutott, hogy a légkör statikus kisülése miatt történt meg az egész világot sokkoló tragédia – bár rengetegen úgy gondolják, hogy sokkal valószínűbb, hogy valójában náciellenes szabotázs történt.

A Hindenburg léghajó katasztrófája annyira megrázó volt, hogy le is áldozott miatta a léghajók kora, az emberek érthető módon teljesen elveszítették a bizalmukat az ehhez hasonló transzportációs eszközökben.

Itt lehet megnézni pár egészen megrázó felvételt a Hindenburg léghajó katasztrófájáról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás