promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1000 éves múmiát találtak Peruban, itt vannak a döbbenetes felvételek a feltárásról
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hihetetlen felfedezés hatalmas izgalmakat okozott a régészek körében.

Amikor az ember meghallja a múmia szót, akkor jó eséllyel a horror-, illetve kalandfilmekből ismert misztikus, félelmetes, bebugyolált, szarkofágokból előbújó lények jutnak eszébe, hiszen az utóbbi években, évtizedekben folyamatosan erre neveltek minket a hollywoodi alkotások – amik közül kiemelkedik a Brendan Fraser-féle, 1999-ben bemutatott A múmia, hiszen kétségtelenül az a magyarok kedvence ebben a témakörben.

Sokan hallottak már a fáraó átkáról, ami állítólag Tutanhamon sírjának feltárása után csapott le az őt megzavaró kutatókra, régészekre és a segédjeikre. Ez elvileg csupán egy legenda, hiszen a több ezer éve zavartalanul pihenő uralkodó valószínűleg nem állt bosszút misszió tagjain, de az biztos, hogy ez is egy olyan izgalmas történet, ami a múmia szó hallatán eszébe tud jutni az embereknek.

Nos, most Peruban, pontosabban Cajamurquilla környékén találtak egy nagyjából 1000 éves, rejtélyes múmiát, de ő egyáltalán nem olyan volt, mint az egyiptomi társai, hiszen nem egy piramis mélyén lapult elképesztő kincsekkel körülvéve, hanem a föld mélyén volt pár tárgy társaságában – a felfedezése természetesen hatalmas jelentőséggel bír a helyi régészek számára.

Itt lehet megnézni a múmiáról, illetve a régészeti területről készült felvételeket, amiken láthatjuk, hogyan dolgoznak a helyi szakemberek – így egy kicsit mi is úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk az ásatáson, és segítünk a csapatnak megfejteni a múlt talányait:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás