promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ohio város lakói válaszokat követelnek a veszélyes anyagokat szállító vonatbaleset után
Fotók & Programok
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Ohio állambeli East Palestine-ban történt vonat kisiklás miatt a kisvárosban bizonytalanság uralkodik. A két héttel ezelőtt történt kisiklás egy veszélyes anyagokat szállító vonatot érintett, és a lakosok számára megválaszolatlan kérdéseket hagyott maga után a környezetük biztonságával kapcsolatban.

Több száz aggódó polgár gyűlt össze egy helyi iskolánál, hogy válaszokat követeljen a helyi hatóságoktól, akik megnyugtatták őket, hogy az egészségük nincs veszélyben. A megnyugtatás ellenére a város továbbra is feszült, és a levegőben égő vegyi anyagok szaga terjeng.

A szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) vezetője, Michael Regan csütörtökön érkezett a helyszínre, hogy kivizsgálja az esetet. Regan jelenléte reményt adott a közösségnek. 

Az eset fontos kérdéseket vetett fel a veszélyes anyagok szállításának biztonságával kapcsolatban. A veszélyes anyagok vasúti szállításával kapcsolatos kockázatok nem új keletűek, és az évek során sok vita és ellentmondás tárgyát képezték. Bár a vasúti szállítást általában biztonságos és hatékony áruszállítási módszernek tartják, a mostanihoz hasonló balesetek rámutatnak a lehetséges veszélyekre.

Borítókép:  profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás