promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a legnépszerűbb újévi fogadalmak - A tiéd is köztük van?
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az emberek elég nagy hányada tesz újévi fogadalmat, de alig tartják be.

A szilveszter természetesen nemcsak a bulizásról, az evésről és az ivásról szól, hiszen ilyenkor jön el az ideje annak, hogy átgondoljuk, milyen is volt az évünk, hol tart éppen az életünk, és mit várunk a jövőtől. Vannak akik inspirációt merítenek abból, hogy újévi fogadalmat tesznek, és minden áron betartják azt az elkövetkezendő évben – bár a legtöbben még januárban csúfosan elbuknak.

Teljes mértékben emberfüggő, hogy ki, milyen újévi fogadalmat tesz. Lehet, hogy a külsővel kapcsolatos, és olyan is szokott lenni, hogy a belsővel. Az a lényeg, hogy ilyenkor megígérjük magunknak, hogy változtatunk valamit az életünkön. Most kiderült, hogy mik a legnépszerűbb újévi fogadalmak, amik alapján hiába különbözünk, nagyon sok embernek pontosan ugyanaz a vágya.

A minap Nagy-Britanniában készült egy közvélemény-kutatás, amiből kiderült, hogy az emberek nagyjából 20 százaléka tesz újévi fogadalmat. Leginkább fiatalabb emberekre érvényes ez, hiszen míg a 18 és 24 év közöttiek 41 százaléka tervez újévi fogadalmat tenni, addig az 55 év felettieknek mindössze csak a 11 százaléka.

Az emberek 53 százalékának az egészségesebb életmóddal kapcsolatos az újévi fogadalma, a legtöbben többet akarnak mozogni. 43 százalék szimplán csak fogyni akar, az alkoholfogyasztásuk mérséklését pedig csak a megkérdezettek 14 százaléka szeretné – és csupán 6 százalék volt az, aki a cigaretta letételét fogadja meg.

A megkérdezettek 41 százaléka tervezi, hogy 2023-ban több pénzt fog félretenni, ez tavaly csak 30 százalék volt. Az emberek 17 százaléka bevallottan nem tartotta be a fogadalmát, 53 százalék csak részlegesen, 28 százaléknak pedig sikerült – utóbbi csoportból 2-1 arányban vannak a férfiak, illetve a nők.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás