promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Eljött a forralt bor ideje: íme egy őrületes recept, hogy ne csak a karácsonyi vásáron kortyolgathasd az ünnepi italt

Eljött a forralt bor ideje: íme egy őrületes recept, hogy ne csak a karácsonyi vásáron kortyolgathasd az ünnepi italt

Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni a forralt bort, most bárki kipróbálhatja ezt a receptet.

Biztosan mindenki számára ismerős az érzés, mikor karácsonyi vásárba megy az ember, megcsodálja a csodás karácsonyi díszeket, a bámulatos karácsonyfát, az ünnepi különlegességeket, majd megcsapja az orrát egy jól ismert, édeskés illat, ami egyből irányváltásra késztet. Bizony, ez az illat a forralt boré, amit igazából bármikor elkészíthet akár otthon is az ember, de mégis a legtöbbek számára kifejezetten ünnepi finomságnak számít – és sokan súlyos összegekért veszik.

A forralt bort rengetegen szeretik Magyarországon is, hiszen már egyetlen korty után átjárja az embert a karácsony melegsége. De mivel van benne alkohol, így erre is érvényes, hogy mindenképp tartani kell a mértéket, és nem szabad túlzásba esni.

Biztosan sokan tartanak idén is karácsonyi összejöveteleket akár a barátokkal, akár a családdal, ezért most kerestünk egy jó kis forralt bor receptet, hogy bárki meglephesse a vendégeit ezzel a finom itallal.

A forralt bor hozzávalói 4 adaghoz:

  • 375 ml száraz vörösbor (de lehet száraz fehérbor is)
  • 1,8 dl víz
  • 13 db szegfűszeg
  • 2 db fahéjrúd
  • 4 ek cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 0,3 db citrom (vagyis 2 szélesebb citromkarika)
  • 1 fél citromból nyert citromlé

A forralt bor elkészítése:

  • Először összeöntjük egy lábasba a vizet, a cukrot, illetve a fűszereket, majd pár perc alatt összeforraljuk őket.
  • Ezek után hozzáöntjük a bort, belefacsarunk egy kevés citromlevet, és kellőképpen felmelegítjük, de még a forrpont előtt lezárjuk a lángot.
  • Melegében fogyasztható is.

Nem bonyolult, igaz? Most bárki kipróbálhatja az otthonában, ami pillanatok alatt egy karácsonyi vásárrá válhat, hála a forralt bornak, amit persze felelősséggel és mértékkel kell fogyasztani – íme pár illusztrációs kép, hogyan lehet gusztusosan tálalni:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak