promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Láttad már E.T.-t bőr nélkül? Készülj fel a rémálmokra
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztően sok pénzt adtak E.T. robotvázáért.

1982-ben mutatták be a zseniális Steven Spielberg családi sci-fijét, az E.T., a földönkívülit, amiben a Földre keveredik egy űrlény, és pár kölyök próbál neki segíteni hazajutni. Az alkotásban Drew Barrymore is feltűnt kisgyerekként, ráadásul akkora siker lett, hogy az év legtöbb pénzt termelő filmjeként vonult be a történelembe – arról nem is beszélve, hogy manapság is a közönség egy nagy kedvencének számít.

Az E.T., a földönkívüli sikerében kulcsfontosságú szerepet játszott maga E.T. is, hiszen Steven Spielberg csapata igazán különleges módon alkotta meg ezt a lényt, szinte teljesen valósnak tűnt. Drew Barrymore el is hitte a forgatáson, hogy E.T. él, szóval nem véletlenül számít ikonikus figurának – ez pedig megmagyarázza azt, hogy valaki a minap miért adott egy egész vagyont érte.

Nemrég elárverezték E.T. modelljét, robotikus vázát, de azt nem lehet tudni, hogy ki lett az aukció szerencsés győztese. Egyedül az biztos, hogy 500 ezer dollárról indult a licit, és végül 2,56 millió dollárért, vagyis nagyjából 970 millió forintért vitték el – még úgy is, hogy maga a váz igazi rémálom üzemanyag, mintha az E.T., a földönkívüli nem is egy családi sci-fi lett volna, hanem egy horrorfilm.

Az eredeti modellt amúgy Carlo Rambaldi tervezte, és egy autentikus darabról van szó, bár ez a hatalmas összeg még így is meglepő, egészen kimagaslónak számít. Ez is bizonyítja, hogy Steven Spielberg 40 évvel ezelőtt maradandót alkotott, és E.T. örökre a popkultúra része lesz.

Itt lehet megnézni pár felvételt az E.T. modellről, ami megmutatja, hogy mi is lapult az űrlény bőre alatt:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás