promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Napra pontosan 31 éve veszítettük el a Queen legendás énekesét, Freddie Mercury-t
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Freddie Mercury mindössze 45 éves volt, mikor 31 évvel ezelőtt elhunyt.

Farrokh Bulsara, vagyis közismertebb nevén Freddie Mercury 1946. szeptember 5-én született Zanzibárban. A családja az 1964-es zanzibári forradalom elől Angliába menekült, Freddie pedig itt kapott rá igazán a zenélésre. 1970-ben megismerkedett Roger Taylorral és Brian May-jel, majd megalakították a Queen nevű zenekart – de csak 1971-ben lett végleges a felállás, mikor John Deacon csatlakozott hozzájuk.

Freddie Mercury nevéhez köthető a Queen gigaslágereinek jelentős része, a különleges hangjára és előadásmódjára pedig pillanatok alatt felfigyelt a közönség. Elképesztően tehetséges énekes volt, aki a markában tartotta a közönséget, így hihetetlen élményben részesült az, aki el tudott jutni a zenekar bármelyik koncertjére – 1986. július 27-én Budapesten is maradandót alkottak.

Sajnos nem volt ellentétektől mentes a Queen élete, így Freddie Mercury szólókarrierbe kezdett, és a botrányok sem kerülték el őt. Szórta a pénzt, bulizós, féktelen napokat élt, majd 1987 áprilisában megtudta, hogy AIDS-es, ez pedig természetesen szinte sokkolta őt, illetve a partnerét Jim Huttont is – 1988 után állítólag már alig mutatkozott a nyilvánosság előtt, de ettől függetlenül még aktívan zenélt, amíg tudott.

Freddie Mercury állapota egyre csak rosszabb lett, a bulvárlapok pedig csak találgatták, hogy mi lehet vele. A világsztár végül 1991. november 23-án tudatta a világgal, hogy AIDS-ben szenved. Mindenkit sokkolt a hír, de november 24-én meg jobban ledöbbentek az emberek, mikor kiderült, hogy az énekes 45 éves korában elhunyt – máig emberek milliói gyászolják őt.

Nézd meg galériánkat a 31 évvel ezelőtt elhunyt Freddie Mercury-ról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás