promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valaki 189 milliót fizetett egy törött gitárért, most mégis mindenki rá irigykedik

Valaki 189 milliót fizetett egy törött gitárért, most mégis mindenki rá irigykedik

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő összegért kelt el egy gitár, amit egykor egy legendás zenész tört szét.

486 ezer dollárt, vagyis nagyjából 189 millió forintot fizettek egy törött gitárért egy aukción. Biztos, hogy sokak számára elég furcsa, sőt, egyenesen őrültség lehet ez, hiszen ki a fene akarna egy sérült, használhatatlan hangszerért ekkora összeget fizetni – de minden érthetővé válik, amikor eláruljuk, hogy kinek a tulajdona volt egykor a szétzúzott, de összeragasztott gitár.

A Nirvana zenekar 1994. április 5-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt frontembere, Kurt Cobain birtokolta egykor a hatalmas összegért elkelt gitárt, amit a banda első amerikai turnéján használt a legendás énekes, és állítólag a Wilkinsburgben található Sonic Temple-ben megtartott koncert végén törte szét a hangszert a színpadon – az utolsó eljátszott dal, a „Blew” előadása közben.

Rengeteg olyan rocksztár van, aki valamilyen oknál  fogva úgy gondolja, hogy a hangszerének szétzúzása menő. A közönség általában imádja ezt a fajta „megvadulást”, de azért bőven akadnak olyanok is, akik szerint hatalmas pazarlás, hogy a show kedvéért tönkretesznek egy tökéletes, drága hangszert – manapság már nem annyira elterjedt ez a „látványelem”, de azért még most is van ilyesmire példa.

Mivel Kurt Cobain minden idők egyik legikonikusabb zenésze, így érthető, hogy valaki közel 190 millió forintnyi dollárt adott a gitárjáért még ilyen állapotban is, hiszen bárki is birtokolja ezt a relikviát, az biztos, hogy a történelem egy fontos darabját tudhatja magáénak – ez az érzés pedig minden bizonnyal akár még többet is megért volna a szerencsés licitálónak, akire most sokan irigykednek.

Itt lehet megnézni Kurt Cobain széttört gitárját:

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás