promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aranycsapat legendája volt az 1954-es labdarúgó-világbajnokság igazi sztárja
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kocsis Sándor nyolc évig az FC Barcelona játékosaként is besegített a gólgyártásba a spanyol csapatnak.

Már nem kell sokat aludni, és november 20-án kezdetet veszi 2022-es labdarúgó-világbajnokság Katarban, ami persze nem nyerte el mindenki tetszését. A téli rendezés miatt elfelejthetjük sörözést a nagy melegben, ehelyett vacoghatunk az egyik pubban, vagy nézhetjük otthon a mérkőzéseket.

Már a kezdetektől fogva kiosztják a World Cup Golden Boot, azaz a világbajnoki „Aranycipő” díjat. Ezt ugyebár az a játékos zsebelheti be, aki a legtöbb gólt szerzi az adott világbajnokságon. Ha azonos a gólszám, akkor dönthet a gólpasszok, vagy még a pályán töltött percek száma is.

Az Aranycsapat legendája, Kocsis Sándor az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon 11 gólt rúgott Svájcban, ezzel pedig övé lett az Aranycipő.

Kocsis a válogatottban 68 mérkőzésen összesen 75 gól ért el. Kezdetben mindig magyar csapatokban játszott, de az 1956-os magyar forradalom leverése után külföldre menekült. Ezután jött előbb Svájcban a Young Fellows Zürich, azután 1958 és 1966 között az FC Barcelona csapata, ahova leszerződött.

A galériánkban láthatjátok a világbajnokságok legjobb gólszerzőit. 1962-ben Albert Flórián is ott volt a listán, csak akkor még megosztva adták oda szám szerint hat játékosnak.

Borítókép:  Fortepan: Kovács Márton Ernő; Erky-Nagy Tibor; Faragó György
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás