promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több évszázados rejtély: tényleg űrlények hagyták itt a különleges sziklákat? – képek
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Moeraki sziklák titka már hosszú ideje foglalkoztatja az embereket, hiszen senki sem tudja biztosan megmondani, hogy minek köszönhetik furcsa formájukat.

Az Új-Zélandon található Moeraki sziklák az 1850-es években kerültek a köztudatba, ugyanis az emberek már akkor sem igazán tudták hová tenni, hogy a parton olyan, több méter átmérőjű kövek vannak egymás mellett, amik szinte tökéletesen kerekek. Hatalmas talány volt, hogy minek köszönhetik méretüket, formájukat, és egyáltalán hogyan kerültek oda – nem csoda, hogy később rengetegen úgy hitték, hogy az űrlények keze lehet a dologban.

A titokzatos Moeraki sziklák a vizsgálatok szerint 65 millió évesek, de egy helyi legenda úgy tartja, hogy egy 1000 évvel ezelőtt történt hajótörés rakományának darabjai lehetnek – de azzal mindenki egyetért, hogy valóban egészen szokatlan jelenségről van szó.

A modern tudomány úgy véli, hogy sikerült választ találni a turistalátványosságnak számító sziklák különleges formájának miértjére, ugyanis állítólag egy, az igazgyöngy keletkezéséhez hasonló folyamat által, karbonátok héjas kristályosodásával jöttek létre ezek a kövek – de sokaknak még ez a magyarázat sem elég ahhoz, hogy kizárják magukban az UFO-s felvetést, szóval továbbra is rejtély marad a dolog.

Itt lehet megtekinteni a rejtélyes Moeraki sziklákat:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás