promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért a Bastille-napi katonai parádé, még az ég is francia színekben díszelgett! – fotók
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tavaly a járvány miatt elmaradt a felvonulás, de idén végre megtartották Párizsban a Bastille-napi katonai parádét, amin természetesen Emmanuel Macron, és a felesége is ott volt – Nézd meg galériánkat az eseményről!

1789. július 14-én tört ki a francia forradalom Bastille ostromával, ami akkora jelentőséggel bírt, hogy végül nemzeti ünnep lett belőle. Párizsban jelenleg is minden évben megtartják ennek tiszteletére a Bastille-napi katonai parádét – bár tavaly sokak bánatára nem volt felvonulás a Champs-Elysées-n a koronavírus-járvány miatt.

Idén viszont bepótolták a lemaradást, és még az ég is Franciaország színeiben tündökölt, miközben az úton harckocsik és felfegyverzett katonák vonultak fel, ráadásul még a Francia Köztársaság elnöke, Emmanuel Macron, illetve felesége, Brigitte Macron is tiszteletüket tették a jeles eseményen.

A tegnapi Bastille-napi katonai parádén szigorú egészségügyi intézkedések voltak érvényben, ugyanis a nézőtéren a szokásos 25 ezer látogató helyett csupán 10 ezer foglalhatott helyet, és őket is maszkviselésre kötelezték.

Nézd meg látványos galériánkat a 2021-es Bastille-napi katonai parádéról:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás