Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ezek a jégmadaras fotók rohamosan terjednek az interneten

Ezek a jégmadaras fotók rohamosan terjednek az interneten

Ezek a jégmadaras fotók rohamosan terjednek az interneten

Tech & Tudomány

Promotions 12:23

Larissa Rand fotós a holland Naarden város közelében lévő kis tónál figyelte meg a gyönyörű madarat, amiről gyorsan készített is pár képet!

A 46 éves férfi egy rejtekhelyen várta a tökéletes felvételt, amikor az élénk színű jégmadár közvetlenül a kamerája tetejére landolt, kilátópontként élelem után kutatva, majd azt ugródeszkaként használva a vízbe ugrott egy kis halért.

A jégmadár egy Európában, Ázsiában, és Afrikában előforduló, erdőszéleken is megélő, folyók és patakok partján halászó madár, aki igazi halivadék-pusztító hírében áll. Tudniillik amint a pisztráng vagy más hal ivadéka a víz felszínét megközelíti, lecsap rá, és egy ágon ülve elfogyasztja azt.

Sikeres vadászatainak titka a jó rejtőzködés, hiszen tarka színe kiváló védekezést nyújt, és megtévesztésre is használja. Hasa olyan színű, mint egy száraz levél, így a halak egyáltalán nem gyanakodnak rá; még a háta olyan, mint a csillogó víztükör, ezért egy ragadozó madár sem veszi észre felülről.

A Larissa Rand által készített szemkápráztató felvételek pillanatok alatt elterjedtek az interneten, de nálunk most egy csokorba gyűjtve csodálhatjátok meg a jégmadarat úgy, ahogy még korábban sose.

Forrás: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

További fotók erről a helyszínről