promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezek a jégmadaras fotók rohamosan terjednek az interneten
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Larissa Rand fotós a holland Naarden város közelében lévő kis tónál figyelte meg a gyönyörű madarat, amiről gyorsan készített is pár képet!

A 46 éves férfi egy rejtekhelyen várta a tökéletes felvételt, amikor az élénk színű jégmadár közvetlenül a kamerája tetejére landolt, kilátópontként élelem után kutatva, majd azt ugródeszkaként használva a vízbe ugrott egy kis halért.

A jégmadár egy Európában, Ázsiában, és Afrikában előforduló, erdőszéleken is megélő, folyók és patakok partján halászó madár, aki igazi halivadék-pusztító hírében áll. Tudniillik amint a pisztráng vagy más hal ivadéka a víz felszínét megközelíti, lecsap rá, és egy ágon ülve elfogyasztja azt.

Sikeres vadászatainak titka a jó rejtőzködés, hiszen tarka színe kiváló védekezést nyújt, és megtévesztésre is használja. Hasa olyan színű, mint egy száraz levél, így a halak egyáltalán nem gyanakodnak rá; még a háta olyan, mint a csillogó víztükör, ezért egy ragadozó madár sem veszi észre felülről.

A Larissa Rand által készített szemkápráztató felvételek pillanatok alatt elterjedtek az interneten, de nálunk most egy csokorba gyűjtve csodálhatjátok meg a jégmadarat úgy, ahogy még korábban sose.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás