
Halász Judit drámai vallomást tett, ez tartja életben a 82 éves színművésznőt
Olvass tovább...
A mindennapjainak része a meglepő kezelés, sosem tér el tőle, sokan furcsállják.
Sokan aggódnak Halász Judit egészségéért, főleg, hogy korábban halálhírét is keltették a gyerekek kedvenc énekesnőjének. Ő azonban köszöni szépen jól van, de nem tagadja, hogy rendszeresen jár orvosi vizsgálatokra, hogy maximálisan megőrizhesse tesi és lelki jólétét. Azonba mint olyan sok magyar, ő is belesett abba a csapdába, hogy két orvos kétfélét mondott neki: ebből ő leszűrte a saját igazságát és egy speciális kezeléssel tarja magát formában, amit most e is árult Geszti Péter Adom a napom című műsorában.
Olvass tovább...
,,Elvileg egy kávét iszom, gyakorlatilag kettőt. Már engedélyezve van nekem, mert amikor beteg lettem, azt mondta a dietetikus, hogy kávét ne igyak. Aztán még egyszer beteg lettem, akkor viszont azt mondták: kávét azt igyon, sokat! A kettőből végülis összeadtam és szoroztam, így két kávét iszom. Az elsőt 11 körül. Mert amikor a betegségemmel kórházba kerültem, akkor 11 óra tájt kértem mindig egy kávét, mert hiányzott nekem, nem voltam igazán önmagam. Amikor hazajöttünk és megihattam a kávét, akkor magamhoz tértem."
Halász Judit ritkán engedi be ennyire az embereket az életébe, de most egy egész napját vette a kamera, egészen elképesztő, hogy a 82 éves művésznő milyen aktivitással éli a mindennapjait, érdemes megnézni és példát venni róla:
A kávé a világ egyik legnépszerűbb élénkítő itala, amelynek fogyasztása számos pozitív hatással járhat a szervezetre. A benne található koffein serkenti a központi idegrendszert, növeli az éberséget, javítja a koncentrációs képességet és ideiglenesen csökkentheti a fáradtságérzetet. Több kutatás szerint a mértékletes kávéfogyasztás (ami körülbelül napi 2-3 csésze) összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkenésével, valamint bizonyos neurológiai betegségek (például Alzheimer- vagy Parkinson-kór) kialakulásának megelőzésével is. A kávéban található antioxidánsok segíthetnek a sejtkárosító szabad gyökök elleni védekezésben és jótékony hatással lehetnek az anyagcserére, sőt az inzulinérzékenységre is. Egyes kutatások enyhe májvédő hatást is kimutattak, különösen azoknál, akik rendszeresen, de mértékkel fogyasztják.
Ugyanakkor a kávé fogyasztásának megvannak a maga kockázatai is, különösen nagyobb mennyiségben. A túlzott koffeinbevitel nyugtalanságot, alvászavarokat, szapora szívverést, gyomorpanaszokat és emésztési zavarokat okozhat. Az arra érzékenyeknél szorongásos tüneteket is kiválthat és a rendszeres nagy adag koffein hosszú távon függőséghez vezethet. Egyes tanulmányok szerint a túl sok kávé emelheti a vérnyomást, és savasító hatása miatt ronthatja a gyomor-nyálkahártya állapotát. Terhesség alatt különösen fontos a mértékletesség, mert a koffein áthalad a placentán, és hatással lehet a magzatra. Fontos tehát, hogy a kávéfogyasztás egyéni toleranciához, egészségi állapothoz és élethelyzethez igazodjon, hiszen ugyanaz az adag valakinek jótékony, másnak kellemetlen tüneteket okozhat.
Olvass tovább...
Forrás: Sorry magazin