Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megújuló pályával „érkezik” a Bükki Hegyi Maraton

Megújuló pályával „érkezik” a Bükki Hegyi Maraton

Helyi Hírek

Megújuló pályával „érkezik” a Bükki Hegyi Maraton

Helyi Hírek

Promotions - 2019.06.07. 07:42

A miskolci Marathon Club június 8-án, szombaton rendezi meg az eddig több, mint 20 nemzet sportolói által megtisztelt, hazánk első hivatalos terepfutó erőpróbájának 27. „felvonását”. A Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny nemzetközi viadal megújuló körpályával várja valamennyi korosztály képviselőjét.

A Csanyik-völgy Királyasztalnál kialakított versenyközpontban június 7-én, pénteken 16.00-20.00 óra és június 8-án, szombaton 8.00-9.45 óra között lehet átvenni a rajtcsomagokat, melynek összeállításához a Joyson Safety Systems Hungary Kft. személyenként egy-egy almával és ásványvízzel járult hozzá. Aki nem nevezett előre, még a helyszínen is jelentkezhet a minimaratonra (3,5 km, futva és túrázva is), a Sanofi-kismaratonra (10,5 km); a Joyson-félmaratonra (21,1 km),a Nomád-maratonra  (42,2 km) és Nomád-maraton váltóra (4x10,5km). 

Ami az idei, mintegy 500 fős mezőnyt illeti, a hazánk minden részéből érkező sportemberek mellett horvát, orosz, román, és szlovák futók is érkeznek Miskolcra.

A három hosszabb egyéni táv és a maratoni váltó rajtja 10.00 órakor lesz, míg a 3,5 km-re vállalkozók 10.15 órakor kezdik meg a táv teljesítését. Az első rajtot megelőzően Miskolc város, a szervezők és a futók képviselői – az utóbbi évekhez hasonlóan – ezúttal is megkoszorúzzák a 2011-ben elhunyt Kisgyörgy Ádámnak, a Bükki Hegyi Maraton megálmodójának, megvalósítójának, 18 éves koráig „felnevelőjének”, a Marathon Club alapítójának emléktábláját, melyet a versenyközpontban, a Freeriderz-klubház falán helyeztek el.

A 27. Bükki Hegyi Maraton-KÁEV valamennyi távjának teljesítőjét egyedi befutóéremmel és egy tányér finom gulyással várják a célban. A rajtszámok felmutatásával a verseny hétvégéjén kedvezményes belépési lehetőséget kínálnak a sportolóknak a Miskolci Városgazda Kft. által üzemeltetett Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, mely 300 méterre van a versenyközponttól. A felújított Diósgyőri-várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt is felkereshetik a futók, akik 50 százalékos áron válthatnak belépőt. 

Borítókép: Molnár Tibor fotója