Kilószámra veszik a magyarok: ezt a mikuláscsokit imádjuk évek óta
Olvass tovább...
Búcsút inthetünk a klasszikus táblás csokoládék korának is, mert le kell nyelnünk a drágulást.
A portfolio.hu hírének köszönhetően a magyar vásárlók és tudatos fogyasztók időben értesülhettek a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari cégének következő lépéséről, mellyel igyekezett fű alatt árat emelni az egyik slágertermékének esetében. A Mondeléz magyarországi leányvállalata ugyanis korábban sem ódzkodott az olyna trükköktől, amik segítségével egy kicsit barátibb módon tudja lenyomni az emberek torkán az áremelést.
Olvass tovább...
Így hát aligha volt túlzó címünk, miszerint szorul szegény lila tehén nyaka körül az a bizonyos kolomp. A Milka termékekről van szó drágulás terén, ugyanis a Mondeléz kitalálta a tutit, és úgy próbál árat emelni, hogy azt ne feltétlenül vegyük észre. Ugyanis várhatóan a kiírt ár nem fog változni, hanem csak a kihelyezett termékek mérete megy össze. A jól megszokott, és egységnyi méretű 100 grammos táblás szeletek immár a múlt emlékei közé fognak tartozni.
Hamarosan elárasztják a boltokat azok a táblás Milka csokik, melyek tömege mindössze 90 gramm lesz.
Az információk szerint a változtatás egyelőre nem fogja érinteni az összes táblás Milka terméket, egyelőre csak hét ízesítés van terítéken. Igaz, már korábban is találkozhattunk egy-egy változat esetében 90 grammos kiszerelésről. Az újonnan súlycsökkentett ízek: Noisette, Mazsolás-Mogyorós, Egészmogyorós, Törtmogyorós, Alpesi tej, Cowspot, Fehércsokis. Ezekre a termékekre figyeljünk. És ahogy eddig, úgy ezentúl is javasoljuk olvasóinknak, hogy vásárláskor figyeljék a kötelezően feltüntetendő kilogrammonkénti árat is, mely roppant informatív tud lenni.
Olvass tovább...
Tudtad, hogy a Milka tehén arculatát egy magyar szakembernek is köszönhetjük? Egy Szabó Sándor nevű, 1956-ban emigrált grafikus segített a megfelelő dizájn megtalálásban, és a lila szín központi szerepében. Hazánk fia és a Milka márka sikertörténetéről még évekkel ezelőtt írtunk egy nagyon érdekes cikkben, ami természetesen még most is olvasható ITT.
Betekintés a Milka gyártásába: