promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnik az egyik legnagyobb csomagszállító Magyarországon, több mint 1000 automatájuk van országszerte

Megszűnik az egyik legnagyobb csomagszállító Magyarországon, több mint 1000 automatájuk van országszerte

Borítókép:  Profimedia
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Hamarosan megszűnik Magyarországon az egyik legismertebb csomagszállító.

Hazánkban több nagy cég foglalkozik csomagszállítással, közülük is a négy legnagyobb a GLS, akiknek 1918 automatájuk van országszerte, az 1560 darab automatával rendelkező Foxpost, az 1090 darabbal büszkélkedő Sameday, és az 1032 automatát működtető Packeta. Közülük az egyik viszont hamarosan megszűnik, ugyanis a Foxpost még a nyáron került egy tulajdonba a cseh Packetával. Ezáltal létrejött az ország legnagyobb csomagátadó hálózata, ám mind ez idáig nem lehetett tudni, hogy végülis melyik nevet tartják meg.

A Forbes most megírta, hogy a döntés végül a Foxpost-ra esett, ez pedig azt jelenti, hogy a Packeta megszűnik létezni Magyarországon. Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója és vezérigazgatója ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett:

„A Foxpost Magyarország első, máig működő és legkedveltebb csomagautomata márkája, ami szerepet játszott a tulajdonosok döntésében. (…) Lehetővé teszi, hogy kamatoztassuk a márkaismertség előnyeit, miközben az együttműködés új lehetőségeket teremt a fejlesztéshez és növekedéshez”.

A Foxpost ezek után hozzá fog látni, hogy az országban található több, mint 1000 Packeta automaták kinézetét átalakítsák, tehát hogy ezek után mindegyik Foxpost színekben pompázzon. Maga a két cég egyesítése a csomagszállítási szolgáltatásokat igénybe venni készülőket nem érinti, mindazonáltal nem árt tisztában lenni azzal, hogy közeledik az év kiemelt csomagküldési időszaka, hiszen jön a Black Friday és a karácsony, ilyenkor pedig megnövekszik a várakozási idő.

Játékgyűjtés a Foxposttal és a Bohócdoktorokkal

A Foxpost az év végi ünnepi időszak előtt még egyszer, újra lehetőséget nyújt arra, hogy a csomagautomatáikon keresztül ingyen adhassuk fel jótékony célra szánt csomagjainkat. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktorai a karácsonyi ünnepek idején 5000 nélkülöző/betegségből lábadozó kisgyermeknek juttatnak el játékot, könyvet, íróeszközt, plüssmacit. Ezt a kezdeményezést segíti a Foxpost azzal, hogy lehetővé teszi mindenki számára, hogy aki szeretne játékot adományozni, az díjmentesen megtehesse.

Mit kell ehhez tenni?

  1. Szedd össze otthon a még jó, de már nem használt játékokat (kártyát, plüsst, Lego-t, társasjátékot, egyebet, írószert (ceruzát, filctollat, tolltartót, festéket, gyurmát), könyvet (mesekönyvet, gyermekregényt, színezőt), hangszert (dobütőt, gitárt, furulyát, szintetizátort).
  2. Az adományokat tedd bele egy tornazsákba, iskolatáskába, dobozba (nagyobb mennyiség esetén több alkalommal, több csomagban is feladható a segítő adomány)! Fontos, hogy kizárólag olyan állapotú és minőségű adományokkal segíts, aminek rászorulóként te is örülnél! 
  3. Írd rá, hogy ADOMÁNY!
  4. Add fel bármelyik Foxpost automatánál az adomány feladás opciót választva 2024.10.14. és 2024.11.03. között.