promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett Kínából a webáruházas ruhacsomagja, kibontás után életveszélyes helyzetbe került

Megérkezett Kínából a webáruházas ruhacsomagja, kibontás után életveszélyes helyzetbe került

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Váratlanul megmozdult a Sheines csomag, kicsin múlt a tragédia.

Egy különös csomag: A skorpió meglepetése

Sofia Alonso-Mossinger, a 18 éves egyetemista, aki a bristoli egyetem hallgatója, nemrégiben rendelt egy pár csizmát a Shein webáruházból. Amikor megérkezett a csomag, semmi különöset nem gyanított – egészen addig, amíg ki nem bontotta azt, és nem talált egy élő skorpiót a csizmák mellett. Elsőre játékfigurának hitte a kis teremtményt, de hamarosan kiderült, hogy nagyon is él.

A pánik és a segítségkérés

Alonso-Mossinger első reakciója a pánik volt. Mint később elmesélte, egy pillanatra azt hitte, hogy álmodik, hiszen ki számítana egy ilyen kellemetlen meglepetésre egy csomagban? Amikor azonban a skorpió megmozdult, a valóság gyorsan utolérte. Rémülten hívta lakótársait, akik szintén megdöbbentek a látványtól. Phoebe Hunt, egyik szobatársa, viccesen megjegyezte, hogy nem volt „feldobva” attól a ténytől, hogy egy skorpió van a lakásukban. Eleinte azt javasolta, hogy öljék meg az állatot, de a többiek úgy döntöttek, hogy emberségesebb megoldást keresnek​.

A skorpió befogása sem ment könnyen. Szerencsére egy másik lakótársuk, Oliver James, aki zoológiát tanul, kézbe vette a dolgokat, és konyhai fogóval óvatosan áthelyezte a skorpiót egy műanyag edénybe. Mint mondta, „elég idegőrlő” volt, hiszen senki sem tudta biztosan, mennyire mérgező lehet az állat​.

Gondoskodás a skorpióról

Miután sikerült biztonságosan elzárni a skorpiót, a lakók vizet adtak neki, amit az állat gyorsan megivott. Néhány kartondarabot is adtak neki, hogy elbújhasson. Bár a szituáció kezdetben rémisztő volt, végül Alonso-Mossinger és lakótársai egyfajta gondoskodó viszonyba kerültek a nem várt vendéggel​.

Ezután a lakók kapcsolatba léptek a National Centre for Reptile Welfare nevű szervezettel, amely különleges állatok mentésével foglalkozik. Néhány órán belül egy szakértő érkezett, hogy begyűjtse a skorpiót. Chris Newman, a szervezet munkatársa elmondta, hogy az ilyen potyautas állatok megjelenése nem is olyan ritka, mint gondolnánk. Hozzátette, hogy a skorpiófaj, amelyet találtak, az Olivierus martensii, más néven kínai skorpió. Bár a csípése potenciálisan veszélyes lehet, egy átlagos felnőtt ember számára leginkább „egy nagyon rossz napot” jelentene​.

Hogyan kerülhetett oda a skorpió?

Az eset után a Shein belső vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítsék, hogyan kerülhetett egy skorpió a csomagba. A cég közleménye szerint a csomagolási és szállítási folyamatokat rendben találták, és a raktári ellenőrzések sem mutattak ki semmilyen szabálytalanságot. Bár még mindig nem világos, hogyan kerülhetett az állat a csomagba, a Shein ígéretet tett arra, hogy további vizsgálatokat végeznek.

Egy rémisztő, de később vicces történet

Noha az eset elsőre sokkolta Alonso-Mossingert, később humorosan tekintett vissza a történtekre. „Úgy érzem, hogy a pókokkal és hasonlókkal jól elvagyok, de az, hogy egy random skorpió volt a szobámban, azért elég rémisztő volt” – mondta később a BBC-nek. Szerencsére az állatot gyorsan elszállították, és a lány is megkönnyebbült, hogy nem történt komoly baj​.​

Ez az eset azonban rámutat egy nagyobb problémára: a nemzetközi szállítás során potyautas állatok is gyakran megjelenhetnek. A skorpiók, kígyók és más egzotikus állatok nem ritkán rejtőznek el a csomagokban, és ezek az esetek komoly kockázatot jelenthetnek az emberek számára.

forrás: People.com