promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb fontos infó a palackok visszaváltásáról, a REpont visszaváltási rendszerről kevesen tudják ezt

Újabb fontos infó a palackok visszaváltásáról, a REpont visszaváltási rendszerről kevesen tudják ezt

Borítókép:  Jakub Stadler / MAFRA / Profimedia / illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Egyre többen élnek a palackok visszaváltásának lehetőségével az automatáknál is.

Ritkán hallott tények a palackok visszaváltásáról.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan napirenden van a MOHU REpont visszaváltási rendszere, hiszen a palackok visszvaáltásával kapcsolatban akadnak nehézségek, így pedig folyamatosan szó van változásokról és újításokról a rendszerrel kapcsolatban. miközben az applikációt is egyre többen töltik le, és arról is sokszor szó esik, hogy mennyivel bővül az automaták száma, és hogy éppen mennyivel nőtt a visszaváltott palackok száma.

Érdekes tények folyamatosan jönnek a palackvisszaváltással kapcsolatban.

Most az Index írt egy hosszabb cikket a visszaváltási szokásainkról, illetve olyan adatokat is közöltek, amelyeket ritkán lehet hallani, ám korábban sok információ napvilágot látott ezekkel kapcsolatban. Szeptember 30-án például arról tett bejelentést az automaták üzemeltetéséért felelős MOHU, hogy már egymillióan töltötték le a REpont applikációt.

A rendszer bevezetése óta pedig több mint 400 millió palackot váltottak vissza Magyarországon.

Érdekesség az is, hogy manapság hazánkban 3700 ponton lehet visszaváltani a palackokat, ebből pedig 1300 kézi visszaváltó helyként funkcionál jelenleg.

Amit kevesen tudnak.

A kezelési díj 7,5 forint, ami azt jelenti hogy a MOHU ennyit fizet az automatákkal rendelkező boltoknak minden egyes palack után, a lap pedig számításokat is végzett, hogy ez pontosan mennyi pénzt jelenthet egy-egy üzletnek. Az is érdekes tény, és a statisztikákból számított adat, hogy a vásárlók túlnyomó többsége, vagyis 80 százalékuk a boltban levásárolható vócsert választja, amit csak az adott boltban vagy bolthálózatban tudnak beváltani.

Az Index arról is ír, hogy a hajléktalanszállók mellé is igényeltek automatákat, információik szerint pedig a szállók kezelési díjért cserébe vállalták az üzemeltetést. Mint a lap írja, azt azonban leszögezte a MOHU, hogy a szociális intézmények csatlakozása is teljesen önkéntes.