promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bogaraktól hemzsegő horrorétterem a Balatonon, ilyen helyeken kérnek el súlyos pénzeket a turistáktól

Bogaraktól hemzsegő horrorétterem a Balatonon, ilyen helyeken kérnek el súlyos pénzeket a turistáktól

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Kész őrület, hogy ezt a helyet vendéglátónak hívták, a konyhában teljes a fertő.

Gyakori téma a balatoni éttermek kapcsán a drágulás, amire a legtöbbször a rezsiárak, az alapanyagok, valamint a munkabérek emelkedése a válasz. Mind az elégedetlenkedésben, mind az érvekben van logika és az érvek többnyire mindkét fél részről érhetőek.

Ám vannak olyan helyzetek, amikor elfogynak az érvek, és úgy általában a szavak. Ettől a látványtól pedig még a sokat tapasztalt vendéglátósoknak is leesik az álluk, hát még azoknak a turistáknak, akik súlyos pénzeket hagynak ott az ételekért cserébe, melyek ebből az undorítóan koszos konyhában készültek:

Valószínűleg a NÉBIH ellenőreinek is felszaladt a szemöldökük, amikor meglátták a beazonosíthatatlan maradékokat, a koszt, a döglött bogarakat és a fagyasztó alján ki tudja mióta heverő halakat.

Ennél csupán két szomorúbb dolog van, az egyik, hogy a videóból nem tudhatjuk meg a hely nevét, a másik pedig, hogy a hatóság több hasonlót is felfedezett a nyáreleji ellenőrzések során, mint az a videó alatti leírásban is szerepel:

„A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés folyamán Balaton környéki vendéglátóhelyeket is vizsgáltak. A szezon elején, a július második hetében végzett ellenőrzések során a hatóság mintegy 245 kg terméket vont ki a forgalomból, valamint 4 esetben indított eljárást”

– írják.

Hogy az említett egységek ezt követően kinyithattak-e, az már más kérdés, vélhetően a helyzet rendezésével már újra működhetnek. Azonban nem mindenhol ennyire elnézőek a NÉBIH-esek, nemrég számoltunk be egy olyan pékségről, ahol áldatlan állapotok uralkodtak, ilyen esetben akár a végleges bezárás mellett is dönthetnek a hatóságok.

De mikor kerülhet erre sor? Többnyire akkor, ha súlyos higiéniai hiányosságokat fedeznek fel, az ételeket nem megfelelő módon tárolják, illetve azok között lejárt minőségűeket találnak. Ezt követően a hatóság a büntetés kiszabását és megfizetését követően egy újbóli ellenőrzést rendel el, és csak akkor nyithat ki újra az egység, ha mindent rendben találnak.

A jogsértéseket egyébként a hatóság hivatalos oldalán, az alábbi linken böngészhetjük át, itt azt is leírják, hogy mely szabályokat sértették meg, mint ahogy azt is, hogy milyen céghez tartozik a szóban forgó üzlet, vendéglátóhely.