promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez az 5 filmes idézet sosem volt még aktuálisabb, megváltoztatja az életed

Ez az 5 filmes idézet sosem volt még aktuálisabb, megváltoztatja az életed

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

A legtöbb filmre igaz, hogy a mondanivalója egy mondatban leírható és nagyszerű, ha az a mondat elhangzik a filmben is.

A legjobb filmes idézetek úgy mesélnek el valamit, hogy közben inspirálni is képesek.

"A mamám mindig azt mondta, hogy az élet olyan, mint egy dobozos csokoládé. Soha nem tudhatod, mit kapsz." - Forrest Gump, 1994

A Forrest Gump című film gazdag pszichológiai üzenetekben, többek között ezért is vált igazi klasszikussá. A főszereplő egyszerű gondolkodású, de éppen ez az egyszerűség ad neki egyedülálló előnyt az életben. Nem bonyolítja túl a dolgokat, minden helyzetben őszinte, tiszta szívű marad, aki az életet elfogadja olyannak, amilyen. Ez a hozzáállás sok esetben nagyobb boldogsághoz és sikerhez vezet, mint az állandó aggodalom és túlzott analizálás, amivel jólesik nézőként azonosulni.

"Kedves vagy. Okos vagy. Fontos vagy." - A segítség, 2011

Szinte mindenki fejében vannak mantrák, amelyek mentén éljük az életünket. Ezek segítenek a döntési helyzetekben és a nehéz szituációkban. A legfontosabb mantráinkat maguknak is beprogramozhatjuk, így azok akár azonnal dolgozni kezdenek. 

A kevésbé tudatosan élők számára az önmagukról alkotott belső képet általában a környezetük, a párjuk vagy a gyermekkorból hozott emlékek alakítják. Ha ez negatív és nem segíti az előrejutást, a megküzdést a mindennapos nehézségekkel, akkor érdemes egy új gondolatot beiktatni saját magunkról, ami lehet ez a pozitív töltésű idézet is A segítség című filmből.

"Ha felépíted magadban, valóra válik." - Álmok mezeje, 1989

A teremtő képzelet egyesek szerint egy olyan különleges képességünk, amellyel hatással lehetünk a jövőnk alakulására. Ha kitűzünk egy célt magunk elé és elképzeljük, hogy milyen lenne az életünk, ha az megvalósulna, az közelebb visz ahhoz, hogy a várt helyzet valóban kialakuljon. 

"Carpe diem. Ragadjátok meg a napot, fiúk. Tegyétek rendkívülivé az életeteket." - Holt költők társasága, 1989

A Holt költők társasága című film egyik központi üzenete az élet teljes megélésének fontossága. John Keating (Robin Williams), az új angoltanár, arra bátorítja a diákokat, hogy ragadják meg a pillanatot, és éljenek szenvedélyesen. Ez a gondolat arra ösztönzi őket, hogy ne féljenek kihasználni a lehetőségeiket, és ne halogassák az álmaik megvalósítását.

A film azt hangsúlyozza, hogy a valódi boldogság és elégedettség az önazonosságból, az önmegvalósításból fakad. 

"Az életünket feláldozzuk, de a szabadságunkat soha!" - A rettenthetetlen, 1995

A rettenthetetlen című amerikai film is erőteljes pszichológiai üzenetekkel bír, amelyek a szabadságról, bátorságról, identitásról és önfeláldozásról szólnak. 

A film egyik legfontosabb üzenete a szabadság iránti vágy és annak értéke. William Wallace (Mel Gibson), a film főszereplője, az életét és mindent feláldoz azért, hogy Skócia függetlenségét elérje. A film a bátorságot központi értékként mutatja be. Wallace és társai a legnagyobb félelmekkel és veszélyekkel néznek szembe, de mégis tovább küzdenek. A film arra tanít, hogy a bátorság nem a félelem hiánya, hanem az a képesség, hogy szembenézzünk vele és cselekedjünk, amikor szükséges.