promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez volt Bujtor István kedvenc étele, a felesége óva intette tőle

Ez volt Bujtor István kedvenc étele, a felesége óva intette tőle

Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc

A legendás színész nagy termetű ember volt, ehhez passzoló mértékű étvággyal.

A magyar akciófilm arca, aki a bogrács mellett is otthon volt

Bujtor István neve összeforrt a magyar akció-vígjáték műfajával - Ötvös Csöpi karaktere legendává vált, filmjein generációk nőttek fel. A színész, rendező, producer és forgatókönyvíró pályafutása alatt több mint 70 filmben szerepelt, miközben saját stílust teremtett a Balaton-parti krimik világával - humora, karizmája, fizikai jelenléte és sportos életmódja összetéveszthetetlenné tette őt.

Kevesebben tudják azonban, hogy a gasztronómiához is megvolt a maga sajátos kapcsolata: Bujtor nemcsak a filmekben, de a konyhában is szenvedéllyel választott - méghozzá leginkább klasszikus magyar ízeket.

Magyaros ételek - az igazi favoritok

Második (és egyben utolsó) felesége, Judit szerint Bujtor igazi ínyenc volt, de a hagyományos magyar ételek voltak a gyengéi.

„Pörkölt, töltött káposzta, paprikás krumpli bográcsban - ezekért élt-halt”

- mesélte a Nők Lapjának. Bár Judit próbálta a francia konyha felé terelni férjét az egészségesebb étkezés érdekében, zöldségekkel, sovány húsokkal, gyümölcsökkel, Bujtor maradt a jó öreg magyar konyhánál.

„Sportember volt, vitorlázott, teniszezett, nem volt rajta felesleg, de az ízekhez ragaszkodott. Hatalmas, izmos ember volt, amit próbáltam mederben tartani nála”

- emlékezett vissza az özvegy.

Ízek, emlékek és fájdalmas hiány

Judit Bujtor halála óta nem tudta megnézni a férje filmjeit, annyira fájdalmas számára a veszteség.

„A tévében minden héten adják valamelyiket, de én elkapcsolok. Túl nehéz így látni őt. Hazugság, hogy az idő segít. Nem könnyebb, csak egyre nehezebb”

- mondta az özvegy. A tavaly megrendezett Bujtor István Filmfesztiválon nemcsak az ikonikus Ötvös Csöpi-filmeket vetítették, hanem Bujtor kedvenc ételeiből is kóstolót kapott a közönség. A paprikás krumpli, töltött káposzta és pörkölt illata ezúttal nemcsak a gyomrot, hanem az emlékeket is felmelegítette.

Interjú Bujtor Istvánnal 1996-ból:

forrás: nlc