
Olasz milliárdos olyat tett Magyarországon, ami felháborító, Széchenyi emlékét gyalázta meg
Olvass tovább...
A legendás színész nagy termetű ember volt, ehhez passzoló mértékű étvággyal.
Bujtor István neve összeforrt a magyar akció-vígjáték műfajával - Ötvös Csöpi karaktere legendává vált, filmjein generációk nőttek fel. A színész, rendező, producer és forgatókönyvíró pályafutása alatt több mint 70 filmben szerepelt, miközben saját stílust teremtett a Balaton-parti krimik világával - humora, karizmája, fizikai jelenléte és sportos életmódja összetéveszthetetlenné tette őt.
Kevesebben tudják azonban, hogy a gasztronómiához is megvolt a maga sajátos kapcsolata: Bujtor nemcsak a filmekben, de a konyhában is szenvedéllyel választott - méghozzá leginkább klasszikus magyar ízeket.
Olvass tovább...
Második (és egyben utolsó) felesége, Judit szerint Bujtor igazi ínyenc volt, de a hagyományos magyar ételek voltak a gyengéi.
„Pörkölt, töltött káposzta, paprikás krumpli bográcsban - ezekért élt-halt”
- mesélte a Nők Lapjának. Bár Judit próbálta a francia konyha felé terelni férjét az egészségesebb étkezés érdekében, zöldségekkel, sovány húsokkal, gyümölcsökkel, Bujtor maradt a jó öreg magyar konyhánál.
„Sportember volt, vitorlázott, teniszezett, nem volt rajta felesleg, de az ízekhez ragaszkodott. Hatalmas, izmos ember volt, amit próbáltam mederben tartani nála”
- emlékezett vissza az özvegy.
Olvass tovább...
Judit Bujtor halála óta nem tudta megnézni a férje filmjeit, annyira fájdalmas számára a veszteség.
„A tévében minden héten adják valamelyiket, de én elkapcsolok. Túl nehéz így látni őt. Hazugság, hogy az idő segít. Nem könnyebb, csak egyre nehezebb”
- mondta az özvegy. A tavaly megrendezett Bujtor István Filmfesztiválon nemcsak az ikonikus Ötvös Csöpi-filmeket vetítették, hanem Bujtor kedvenc ételeiből is kóstolót kapott a közönség. A paprikás krumpli, töltött káposzta és pörkölt illata ezúttal nemcsak a gyomrot, hanem az emlékeket is felmelegítette.
Interjú Bujtor Istvánnal 1996-ból:
forrás: nlc