
Szoboszlai elárulta, mi a kedvenc étele, a magyarok fele kiborul tőle
Olvass tovább...
Bizarr magyar ételeket kellett megkóstolniuk, furcsa dolgot emeltek ki a konyhánkról.
Számos magyar ételre tekintünk kuriózumként, és kétségtelen is, hogy a magyar konyha egyedi ízvilággal bír, amelyre nagy hatással voltak az elmúlt évszázadok meghonosított alapanyagai, amelyek természetesen ne lehettek ott a honfoglaló elődeink tarsolyában. Elég csak a paprika iránti rajongásunkról beszélni, ami szinte még gyermeknek számít az európai gasztro-kultúrában. Ugyanis csak a 19. századra vált az élelmiszeripar árutermékévé. Kolumbuszék hozták el az öreg kontinensre, de előbb dísz-, majd gyógynövényként tartották számon.
Olvass tovább...
Mára főleg a Kelet-, Közép-, és Dél-Európában járatos konyhavilágok alkalmazzák, elsősorban fűszernövényként, de használatos krémek, paszták sűrítésére is. A paprika Magyarországon szinte az összes hungarikumként tisztelt hozzávalója valamilyen formában, nagyon kevés jellegzetesen magyaros fogás az, ami teljesen kihagyja receptjéből a piros őrleményt.
Két évvel ezelőtt egy HiHo Kids nevű Youtube csatorna kóstoltatott kisgyerekkel igazi magyar ételeket, amelyek között egyébként többnyire paprikás fogások voltak. Azonban a külföldi csemeték érdekes módon nem a feltálalt finomságok paprikásságát emelték ki, bár roppant érett módon hangsúlyozták, hogy bizony meglehetősen fűszeresek azok. A fiúk és lányok változatosan próbálták meg ízlelni és értékelni hazánk híres vagy hírhedt ételeit, ám tagadhatatlan, hogy nem mindenért voltak odáig feltétlen.
Sejtésünk szerint a dolog nem feltétlenül sikerült túl magyarosra, és a kóstolók szerint is kicsit spagettis volt a mű. A következő fogás a lángos volt. Ugyan látványosan messze volt egy jó balatoni termék minőségétől, de a kicsik élvezettel falták a sok tejföl és sajt ellenére is. Gyorsan jegyezzük meg, hogy ez a kicsit furcsa, lapos lángos úgy állt a kezükben mint egy kartonlap. Talán egyszer eljutnak tényleg a Balatonra, és megízlelik a még jobb hazait.
Olvass tovább...
Az utolsó két étel egyaránt leves volt. Elsőként egy egészen szép sűrűre sikerült halászlé következett. Láthatóan kétkedve fogadták a "hallevest", és nem tudták mire vélni, hogy egy "soup" miként lehet ennyire dús, tartalmas lével ellátott. És már itt kezdett kibukni, hogy vagy az elkészített ételek minősége nem stimmelt, vagy csak nem járatosak a magyar ízvilágban:
A gulyás levesről már egyik-másik gyerek hallott is, és bátran kóstolgatták azt, ám itt is előjött a paradicsom-paradoxon, miszerint "a magyarok nagyon paradicsomosan, illetve fűszeresen esznek, és tejfölt tesznek minden ételhez". Az egyik kópé kis hölgy még egy furcsa, színlelt böffentést is kiadott magából, mintegy jelezve a tejföl iránti ellenszenvét. Persze a moderátor gyorsan lecsapott a labdára, és megkérdezte, hogy böfivel vagy pukival van-e dolgunk? A válasz a videóban!