promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Demoralizáló tripláival nyert a Jászberény Nyíregyházán
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az első negyed elején láthatóan idegesen kezdett mindkét csapat. Pontatlan befejezések, hibás döntések. Ám ezután beindult a ponthenger, vendégoldalon Dramicsanin és Horváth Ákos volt elemében, rendre betaláltak a triplavonalon túlról, hazai oldalon pedig Szavics kezdett ponterősen. Az első negyed végén hat ponttal vezettek a jászságiak. 21-27

A huszonhét kapott pontra a negyed végén mindenképp felhívhatta a figyelmet Sitku Ernő, ennek tudatában egy keményebb védekezéssel sikerült megfordítani az eredményt, amely után Bencze Tamás kért időt (28-27). Korábbi játékosunk, Cseh György is jól célzott távolról, ám Kolarics és Hujdurovic révén jól tartotta magát a nyírségi csapat. A félidő egy utolsó másodperces kettesnek köszönhetően négy pontos vendégvezetéssel zárult. 42-46

A szünet után sem volt válasz a jászberényi triplákra, amint egy kicsit közelebb kerültek Nagy Krisztiánék ellenfelükhöz, mindig jött egy demoralizáló tripla. Ekkor már Kerpel-Fronius, és Mladenovic is betalált kintről. Az utolsó negyedre kilenc pontos hátránnyal fordultak a nyíregyházi kosarasok. 64-73

Hatalmas izgalmakat hozott az utolsó negyed. A vendégek tizenkét pontos vezetésénél (66-78) feljebb kapcsoltak egy fokozattal a nyírségiek, és sikerült megközelíteni a vendégeket, sőt, ki is tudtak egyenlíteni. Kolarics visszapöcizett kettese pedig már vezetést jelentett a nyíregyházi csapatnak. Ám erre is volt válasz jászberényi részről, alig egy perc volt hátra, amely után ismét Kolarics révén visszavették a vezetést (91-90), ám ekkor ismét jött egy demoralizáló hármas Szögi részéről, majd egy elhibázott ellentámadás után, egy taktikai faultot követően Horváth Ákos két büntetője állította be a végeredményt.

A végeredmény tehát:
Marso-Nyíregyháza KK–Jászberényi KSE 91–95 (21–27, 21–19, 22–27, 27–22)
Bujtosi csarnok, 700 néző, v.: Földházi, Pozsonyi, Fodor A.

NYKK: Savic 19/9, Wise 16, Nagy K. 4, Kolarics 26/6, Hujdurovic 21. Csere: Molnár M., Kósa T. 2, Helmeczi 3/3, Garamvölgyi, Lajsz 2. Edző: Sitku Ernő.

Jászberény: Szögi 9/3, Horváth Á. 21/12, Kerpel-Fronius 14/9, Dramicsanin 23/15, Cseh 10/6. Csere: Mladenovics 15/9, Nárai 3/3, Fekete V. Edző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Cseh (29. perc), Nárai (38.), Kerpel-Fronius (38.), Savic (40.).

Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője: – Ezen a mérkőzésen a Jászberény csillogtatta azokat az erényeket, amelyek szükségesek a győzelemhez. Játékosai vetődtek, nem ismertek elveszett labdát, míg nálunk nem mindenki tett meg mindent a sikerért. Borzasztóan kosárlabdáztunk.

Bencze Tamás, a Jászberényi KSE vezetőedzője: – Csak titkon reménykedtem a győzelemben, mert a Nyíregyházának erősebb kerete van. A győzelmünk ezzel együtt nem érdemtelen, mert a kulcsszituációkban jó döntéseket hoztunk, és a fontos hárompontosok célba értek. Nagyon büszke vagyok, hogy ezeknek a srácoknak az edzője lehetek. Karácsonyi élménynek óriási volt!


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás