promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy külföldi őrült dolgot mondott a magyarokról, azonnal beindult a vita

Egy külföldi őrült dolgot mondott a magyarokról, azonnal beindult a vita

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

A Quorán okozott némi diskurzust egy megállapítás a magyarokról.​

A Quora zseniális gyűjtőhelye olyan témáknak, amelyekről érdemes és kell is beszélni, minden szempontból. Egy topik arról érdeklődik, hogy valójában milyenek a magyarok, ebben a témában pedig mi egy kis tükröt láthatunk, hiszen elolvasva a külföldi népszerű véleményeket olyan, mintha magunkat látnánk visszatükrözve, megnézzük, hogy mit gondol rólunk a nagy világ. Természetesen a hozzászólók között vannak olyanok, akik csak egyszer jártak hazánkban, és vannak olyanok is, akik rendszeresen visszajárnak.

A Quorán szívesen el is mondják a véleményüket az emberek, nos, íme a legjobbak, amelyek még minket, magyarokat is meglephetnek egy kicsit.

Egyes vélemények szerint egy igazán félreértett nép vagyunk, amit a média rólunk ír a nagyvilágban, az nem feltétlenül igaz, a magyarok nagyon udvariasak és érzelmesek. Nyugodtak és tisztelettudók, a legcivilizáltabb nép amíg el nem jön az éjszaka, pár sör után azért megváltozhatnak, kijöhet belőlük az állat.

Egyesek a magyarok furán gonosz, szarkasztikus humoráról ejtenek pár szót, amely elsőre nagyon fura lehet, de hozzá kell szokni, kicsit több idő kell hozzá, de kontextusában látva még élvezni is lehet a kicsit csípős megjegyzéseket.

Egyesek szerint Magyarország ellentmondásos hely, rengetek olyan dolog van, ami néha ellentmondásba kerül a magyarságon belül is, ám ami nagyon egybeköti a magyarokat az a nyelv, a nyelvükre nagyon büszkék az itt élő emberek, ez nagyon összeköti őket.

Sokak szerint azonban a nyelv lehet az, ami kicsit elválasztja a magyarokat a külvilágtól, a szomszéd népektől is, mivel nagyon különbözik Európa többi nyelvétől. A magyarokat ez kicsit introvertálttá is teszi a külvilág felé.

Egyesek úgy jellemeztek minket, hogy nagyon okosak vagyunk, de mindig a rossz oldalt választjuk a háborúkban.

Vannak olyanok is, akik üzleti szempontból közelítették meg a kérdést, ők úgy nyilatkoztak, hogy a magyaroknál a tárgyalásokon mindig az volt a furcsa, hogy helyben a megbeszélésen nem döntöttek, mindig azt mondták, hogy "meg kell beszélni a főnökükkel, és majd válaszolnak utána".

Egyesek szerint képtelenek vagyunk csapatban együttműködni, ez is nemzeti sajátosság.

Vannak olyanok akik azt írták, hogy meglepő, hogy mennyire szeretik megszegni a szabályokat. Magyarországon nincs kőbe vésett szabály, sokan azonnal a kiskapukat keresik egy-egy ügy kapcsán.

A Youtube-on pedig találhatók olyan videók is, amelyek arra adnak tanácsot, hogy mit ne tegyél Magyarországon, ha ide érkezel, az állítások meg fognak lepni: