promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar dalon sokkolt le Amerika, nem kerülhettek volna adásba ezek a szavak?

Magyar dalon sokkolt le Amerika, nem kerülhettek volna adásba ezek a szavak?

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Zseniális, ahogy elkezdődik a magyar dal, és ahová eljut. Amerika meglepődött ezen.

Sokszor megesik az, hogy külföldön egy-egy műsorban, tehetségkutató showban elhangzanak magyar dalok dalok és slágerek, ilyen például többek között a Szomorú vasárnap, amely több nagysikerű filmben is hallható, többek között a Schindler listája című alkotásban is. De olyan is megesett, hogy egy híres színésznő egy amerikai adásban adott elő egy híres magyar rapslágert.

Kate MCkinnon így énekelt magyarul:

Az egyik legérdekesebb magyar jelenlét a tévében azonban egy amerikai humoristához kapcsolódik. Tom Segura a gyereknevelésről beszélt, amikor egy csúnyább szavakkal operáló magyar dalocska is elhangzott. A dal Conan OBrien késő esti műsorában csendült fel, így még azt is mondhatnánk, hogy totálisan beleillik az ilyen műsorok hangulatába, főleg akkor,

ha még a műsorvezető is megtudja, hogy mit hall magyar nyelven.

Tom Segura a műsorban igazából egy nagyon is érdekes nevelési aspektust említett, a többynelvűségen volt a fókusz. A komikus pedig arról beszélt, hogy eldöntötték, a gyermeküket már úgy nevelik, hogy többnyelvű lesz. Otthon angolul ebszélnek, de a családi gyökerek miatt már spanyolul is elkezdték tanítani, aztán így jött képbe a magyar is, hiszen Tom Segura neje magyar. Úgy hívják, hogy Christina Pazsitzky.

Neki a szülei még 1969-ben költöztek ki Kanadába, szintén a showbizniszben dolgozik és a magyar gyökerek nála nagyon fontosak, megidéződnek a műsorokban is, sokszor az erős magyar akcentus is.

Otthon így a férjét is bevonta a gyerekkel egyetemben a magyartanulásba, tom pedig a műsor kedvéért megszólalt és énkelet is magyarul, sőt, még a műsorvezetőt is rávette arra, hogy megszólaljon magyarul. A kiejtés pedig tényleg nagyon jó.

Íme a felvétel a kicsit csúnya szavakkal operáló magyar gyerekdallal: