promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció, amit egy külföldi felfedezett Magyarországon, ő az első

Világszenzáció, amit egy külföldi felfedezett Magyarországon, ő az első

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Alig akarnak a turisták hinni a szemüknek, amikor ezt meglátják a Halászbástyán.

Nagy felfedezés a magyar fővárosban.

Kevés csodálatosabb hely van Budapesten, mint a Halászbástya. Az épületegyüttes turisták millióit vonzza évről évre, már a Duna-partról népszerű látványosság, így nem is csoda, hogy rengeteg kép készül a főváros eme impozáns pontjáról. A fényképezőgépek és telefonok azonban nemcsak távolról kattognak, hanem a helyszínen is, és bizony nem is olyan régen kiszúrtak valamit, így pedig egy újabb látványossággal bővült az érdekességek tárháza.

A kép milliós megtekintésnél jár, és több százezren is kedvelték a közösségi médiában.

Woody Harrelson Budapesten, többszörösen is.

Többek között a MajorGeeks nevű oldal is közölte azzal a felirattal, hogy két híres amerikai színész is ott lehetett Budavár ostrománál, az egyik Woody Harrelson (aki épp most Budapesten van, és többek között a Sztárbox korábbi sztárjával, Molnár Áronnal is kosárlabdázott), a másik pedig Sam Elliott (akit legtöbben manapság az 1883 című sorozatból ismernek hazánkban). Woody Harrelson amúgy épp a magyra fővárosban forgat filmet. Korábban pedig többek között Noszály Sándorral is találkozott.

A szobor elképesztő hasonlósága a valósággal azonban nem most kezdődött, hosszú évekre tekint vissza, amikor is egy turista először töltötte fel az internetre a képet, amelyen Magyarországon vélte felfedezni a hollywoodi világsztárt.

A szobrok az eredeti koncepció részei, még a 19. és a 20. század fordulóján készültek, amikor a Halászbástyát építették, azt az épületegyüttest, amely követi a régi városfal vonalait, a neve pedig arra utal, hogy ezt a részt a halászok céhe védte még több évszázaddal ezelőtt.