promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Óriási dolog jelent meg Budapest közepén, alig hitték, akik látták

Óriási dolog jelent meg Budapest közepén, alig hitték, akik látták

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Szinte hihetetlen az, amit Budapest láthatott.

Amióta világ a világ, az emberiség mindig arra hajt, hogy különböző rekordokkal tűnjön ki egy-egy témában, vagy megmutathassa csúcsteljesítményét olyan dologban, amelyre nagyon is büszke. Nem véletlen, hogy a Guinness Rekordok Könyve már a kezdetek kezdetén igazi bestseller lett, pedig már közel hetvenéves története van. Még az ötvenes években jelent meg az első, a rekordok gyűjtésének ötlete pedig egy vadászathoz és egy kis vitához kapcsolódott, ugyanis a résztvevők egy kérdés felett nem tudtak napirendre térni.

Hogy mi volt ez a kérdés?

Hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár-e?

Az ötlet pedig, hogy gyűjtsék össze ezeket a rekordokat a Guinness Sörfőzde akkori igazgatójához kapcsolódik (aki benne volt a vitában). Sir Hugh Beaver elképesztő kezdeményezése pedig hatott a világra olyan szempontból, hogy elkezdődött a rekordok gyűjtése szinte azonnal.

Az egyik legérdekesebb rekordhoz pedig Budapest is nagyon sokat hozzátett. Itt épült ugyanis a Szent István-bazilika előtt az a Lego-torony, amely sokáig tartotta a világrekordot. Az építésében főleg iskolák segédkeztek, 34,67 méter magas volt, és 2014. május 25-én készült el, tehát több mint 10 évvel ezelőtt, nem is csoda, hogy a közösségi média oldalakon elkezdték újra megosztani a magyar csúcsteljesítményt, amelyről bizony videók is találhatók szerte az interneten, amelyek segítségével pedig újra láthatjuk,

hogyan uralta a magyar főváros közepét egy hatalmas Lego-torony.

Íme az egyik videó: