promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Robert Downey Jr. visszatérése a Marvel-be kiverte a biztosítékot a rajongóknál, nem azt a reakciót váltotta ki, amit Kevin Feige várt

Robert Downey Jr. visszatérése a Marvel-be kiverte a biztosítékot a rajongóknál, nem azt a reakciót váltotta ki, amit Kevin Feige várt

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A Marvel kétségbeesett lépését vegyes reakcióval fogadták a rajongók, sokak szerint rossz ötlet Robert Downey Jr. visszahozatala.

Minden bizonnyal a Marvel Stúdiónál is érzik, hogy az MCU jövőjét illető koncepció alaposan félrement a Bosszúállók: Végjáték után, ugyanis a képregényfilmek egymás után buktak meg a mozipénztáraknál, nem is voltak róluk pozitív véleménnyel a rajongók (kivéve a Pókember: Nincs hazaút, a Doctor Strange az Őrület multiverzumában, és A galaxis őrzői 3. részét), illetve néhány sorozatot leszámítva a Disney+-on is folyamatosan kudarc kudarcot követett, így aztán Kevin Feige-éknak át kellett gondolniuk, hogy behúzzák-e még az utolsó pillanatban a kéziféket, vagy teljes gázzal nekirontanak-e a falnak.

A Marvelnél végül úgy döntöttek, ejtik az egész Kangos vonalat, és egy teljesen más irányba viszik el a MCU-t, aminek egyik fontos mérföldköve a héten mozikba került Deadpool és Rozsomák, amiről máris ódákat zengenek a rajongók. A produkció már az első napokban a bevételi rekordokat döntögeti; nem csoda, hiszen idén ez az egyetlen film a Marveltől, nem mellesleg az első Deadpool-epizód a Filmes Univerzumon belül, amiben nemcsak Ryan Reynolds tért vissza közönségkedvenc karakterében, de Hugh Jackman is újra magára húzta adamantium karmait, hogy 7 év után ismét Logan bőrében irtsa az ellent.


A film nagyon sok meglepetést tartogat a Marvel rajongóinak, ugyanakkor egy jól ismert szereplő visszatérése kapcsán megmutatta, hogy egyetlen színész akár több karaktert is eljátszhat egy azon univerzumon belül, hiszen a képregényfilmekben most multiverzum-őrület van, így aztán Kevin Feige-ék meghoztak egy újabb megdöbbentő, már-már sokkoló döntést, amire talán a rajongók többsége nem is számított.

Az idei San Diego Comic Con-on a stúdió bejelentette, hogy 2026-ban érkezik a Bosszúállók 5. része, ami már nem A Kang-dinasztia alcímet viseli, hanem a Doomsday, vagyis az Ítéletnap-ot. Emiatt pedig a rajongók máris tudták, hogy hamarosan bemutatkozik a MCU részeként a Fantasztikus Négyes képregényekből is ismert főgonosz, Victor Von Doom, azaz Doctor Doom karaktere, akit korábban Julian McMahon alakított Tim Story mozifilmjeiben. A filmet a Russo-testvérek fogják készíteni, akik korábban a legjobbnak ítélt Marvel-filmeket rendezték, úgymint az Amerika kapitány: A Tél katonája, az Amerika kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború, valamint a Bosszúállók: Végjáték; a testvérpár ráadásul a 6. Bosszúállókat is jegyzi, a 2027-ben érkező Titkos háborút, amit nagy reményekkel és izgatottsággal várnak a rajongók.

Ezek után jött a bejelentés, hogy ki is lesz Doctor Doom - a fanoknak voltak olyan elképzeléseik, hogy Mads Mikkelsen, Cillian Murphy, vagy Adam Driver lenne a legjobb választás a szerepre, ehhez képest mindenkinek leesett az álla, mikor a korábban Vasembert alakító Robert Downey Jr. nevét mondták ki.


Bár a fenti videóban is hallani, hogy az eseményen jelenlévő rajongók tombolva ünnepelték a színész visszatérését a MCU-ba, a többséget eléggé megosztja a bejelentés. Sokak szerint ugyanis nem jó ötlet visszahozni Robert Downey Jr-t, mint Marvel-főgonosz, amikor korábban ő volt a Marvel Filmes Univerzum egyik fő mozgatórugója, mint Tony Stark. Mások szerint a Marvel ezzel is csak egy biztonsági játékot játszik, mert az már a Deadpool és Rozsomák-nál is egyértelműen látszott, hogy Ryan Reynolds és Hugh Jackman kasszát fognak robbantani. Ugyanígy a magyar rajongók is aggódnak a Marvel jövőjéért - bár mindenki örül Robert Downey Jr. visszatérésének, azért erős kétségeik vannak arra vonatkozóan, hogy mit lehet ezek után a MCU-tól várni.

„Ez valahol jó, viszont óriási problémát is jelez...”

„Ez egy egyértelműen kétségbeesett lépés volt. Enélkül a színész nélkül is meg kell tudnia állni a saját lábán a Marvelnek. Ha ez nem megy nekik az már az ő hibájuk. De ez olyan mint valami vészterv. Lenne más lenne jobb de ezért többet fizetnek. A Bosszúállók filmeket is elengedhetnék már. A Végjátékkal befejezhették volna. Dehát a pénz nagy úr...”

„Vasemberként vissza térhetett volna inkább. És az eredeti Dr. Doomként annak a színésznek kellett volna visszatérnie, aki a fantasztikus négyesbe is játszott”

„Szánalmas húzás! Félelmetes, hogy milyen gáz lett ez az egész Marvel univerzum. És mennyien tapsikolnak ilyen bazári fa@ságoknak”

„És most essek hanyatt mert sikerült visszarángatni egy zsák pénzért, egy közkedvelt színészt egy olyan filmbe amiről semmit se tudunk, csak azt hogy az odáig vezető woke filmek sorra buknak majd meg, és nézhetem ahogy ebben a woke filmben, sz*r történet mellett egy csapat női érdektelen karakter, meggyalázott thor stb, gyepálja robertet.... ragyogó. Mondtam már hogy a végjáték után vége lett az mcu-nak?”