promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szép csendben kivágták a közönségkedvenc film nyitójelenetét – ez a felvétel mindent megváltoztat

Szép csendben kivágták a közönségkedvenc film nyitójelenetét – ez a felvétel mindent megváltoztat

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A kritikusokon kívül az egész világon mindenki ugyanazt a verziót ismeri, pedig ha tudnák, hogy ezt a jelenetet kivágták a film elejéről, most tajtékoznának.

Nincs olyan ember, aki ne ismerné Johnny Deppet, sokan azonban elfelejtik, hogy karrierje hajnalán volt egy filmje, mellyel belopta magát a nézők szívébe. Ez az 1990-ben debütált Ollókezű Edward, melyet Tim Burton rendezett. A film középpontjában egy fiú áll, akit egy különc feltaláló alkotott meg.

Az alkotást Edward névre kereszteli, és majdnem tökéletes is lesz, csakhogy a kezei hiányoznak, így azokat ideiglenesen ollókkal pótolja. Csakhogy a feltaláló meghal, így már nem tudja befejezni művét. Az érző és élő fiút egy kedves asszony fogadja be. Az események először idillinek tűnnek, ám a cselekmény előrehaladtával Edward igazságtalanság áldozata lesz, a film pedig nem a szokásos happy enddel végződik. 

[[cikk1]]

A film bemutatója után nagyon sokáig beszéltek arról az emberek, hogy milyen furcsa a film képi világa, amit manapság már betudnánk annak, hogy egy Tim Burton-filmről van szó, most kiderült, hogy valójában nagyon is jól érezték a nézők, hogy valami nem stimmel.

Az Ollókezű Edward kritikusoknak bemutatott változata ugyanis tartalmazott egy jelenetet, melyet kivágtak a végleges moziváltozatból. Ez volt a nyitójelenet, melyben a nagymama elkezdi mesélni a történetét a kislánynak.

A nagymama ebben a jelenetben egyértelművé tette, hogy mindaz, amit Edward történetében látunk, nem úgy történik, ahogyan az valójában megtörtént, hanem inkább a kislány képzeletébe kukkantunk bele, és azt látjuk, hogy hogyan értelmezi azt, amit a nagymamája elmesél neki. 

Mindez teljesen új értelmet ad az olyan dolgoknak, mint például a házak festése, az, hogy az összes apuka pontosan ugyanakkor indul munkába, és az, hogy mindenki milyen furcsán viselkedik. Ha tehát tudsz róla, hogy ez a jelenet létezik, biztosan teljesen másképp fogsz tekinteni erre a filmre.

[[vid1]]

[[cikk2]]