promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű állapotban van Phil Collins, egykori zenésztársa szerint nem érdemli meg, ami vele történik
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Milliók kedvence ma már képtelen a koncertezésre, teljesen megrendült az egészsége.

A Genesis frontembereként és szólóénekesként is világhírű Phil Collins két éve már egyáltalán nem vállal fellépéseket, a korábban arénák százait megtöltő angol dobos-énekes egészségi állapota ugyanis rendkívüli módon leromlott.

Collins dobolni már régóta képtelen, teljesen tönkrement a gerince tőle, többször meg is kellett műteni. A rengeteg koncert miatt ráadásul szinte teljesen elveszítette a hallását. Egy ideig ugyan bottal még képes volt színpadra állni, utolsó koncertjein már csak ülve tudott énekelni.

Volt felesége szerint Collins egészsége megromlása miatt teljesen elhagyta magát, alkoholfüggősége elhatalmasodott rajta és depresszióval is küzdött. Nemrég egykori zenésztársa, a Genesisből ismert Phil Hackett beszélt barátja állapotáról:

„Mindig is szeretni fogom Philt, nincsenek szavak erre. Nem érdemelte meg azt, ami vele történt”

– fogalmazott.

Tavaly márciusban a zenekar egykori gitárosa és vokalistája, Mike Rutherford elárulta, hogy Collins mozgásszervi szempontból sokkal rosszabb állapotban van, mint korábban, a hangulata viszont legalább javult.

„Otthon van, élvezi a pihenést. Olyan keményen dolgozott az elmúlt évek során, hogy szerintem élvezi az otthon töltött időt”

– mondta róla.

A 73 éves zenész 2022 márciusában jelentette be, hogy itt a vége, legalábbis ami a Genesist illeti. Ám sajnos úgy tűnik, hogy szólóban sem fogjuk többé a színpadon látni, így a rajongók kénytelenek beérni a régi idők lemezeivel és a koncertfelvételekkel, amik viszont örökké megmaradnak.

És ha már itt tartunk, mutatunk is egyet, méghozzá a méltán híres Live Aid segélykoncertről. Az 1985-ös eseményt világszerte 1,5 milliárdan láthatták, így ez volt a legnézettebb szuperkoncert. A Genesis is része volt a számos világsztárt felvonultató fellépésnek, ahol csak a helyszínen százezren láthatták a felejthetetlen előadást. Phil Collins a Live Aid kapcsán ráadásul nem csupán Philadelphiában, hanem még aznap Londonban is fellépett!

Forrás: Metro

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás